How to: Curly Girl methode
Cosmetica
29
NOV '21

How to: Curly Girl Methode

Een weelderige en gedefinieerde krullenbos? Met de Curly Girl methode leer je jouw krullen verzorgen middels een stappenplan afgestemd op jouw krultype, bestaande uit Curly Girl proof haarverzorging. Bepaalde ingrediënten dienen te worden vermeden en er is sprake van een specifieke manier van wassen, drogen en stylen. Na het volgen van deze stappen kun jij gegarandeerd genieten van een prachtige bos gezonde én veerkrachtige krullen.

Geschreven door
MaelaContent Creator Lifestyle & Cosmetica

Klaar voor de start?

Wanneer de Curly Girl methode nieuw voor je is, was je je haar nog één keer met een shampoo mét sulfaten, maar zonder siliconen, alcohol of minerale oliën. Dit wordt ook wel de final wash genoemd. Een baby shampoo is veelal geschikt om build-up effectief te verwijderen. Breng eventueel Olaplex N0.3 op vochtig haar aan vóór het wassen om jouw krullen een herstellende behandeling te bieden.

Stap 1. Haar wassen

Krullend haar dient niet vaak gewassen te worden. Één keer in de week is voldoende en voorkomt beschadigd en droog haar. Gebruik iedere wasbeurt een hydraterende shampoo, zoals de Rahua Hydration shampoo voor een intense hydratatie boost.

Voor meer hydratatie

Stap 2. Conditioner

Breng een voedende conditioner aan in je pas gewassen haar. De Bouclème Curl Conditioner past uitstekend in de haarverzorgingsroutine van iedere Curly Girl. De Moroccanoil borstel is ideaal om je krullen vervolgens mee los te borstelen. Was de conditioner daarna zorgvuldig uit.

Gevoed tot in de puntjes

4 van 5 artikelen gezien


Stap 3. Stylingproducten

Dep na het wassen je haar droog met een microvezel handdoek of T-shirt om pluizige krullen te voorkomen. Borstel het haar nogmaals nu het nog nat is en breng daarna de Bouclème Curl Defining Gel aan. Deze bootst het effect na van een hydraterend masker en voorkomt dat je krullen droog aanvoelen.

Door daarna de Moroccanoil Curl Control Mousse in je lokken te scrunchen creëer je gemakkelijk definitie en bounce. Bij het scrunchen maak je opwaartse bewegingen met je handen, waardoor je krullen compact blijven. De final touch is de Bouclème Super Hold Styler. Deze fixerende gel verdeel je gelijkmatig over je haar om je krullen optimaal vorm te geven en pluis te voorkomen.

4 van 6 artikelen gezien


Stap 4. Haar drogen

Curly Girl proof je haar drogen kan op meerdere manieren, namelijk: aan de lucht, gewikkeld in een microvezel handdoek óf met een föhn met diffuser. De crème de la crème op het gebied van föhns is de Dyson Supersonic. Föhn het haar niet te heet en beweeg de diffuser in opwaartse bewegingen om je krullen compact te houden.

Perfect gedroogd haar

Stap 5. Fixeren en verzorgen

Fixeer het geheel door de Bouclème Hair Revive Oil met een scrunchende beweging over het haar te verdelen. Et voila! Geniet van jouw veerkrachtige, gezonde én weelderige krullenbos.

Tijdens onze beauty masterclasses ontvang je vrijblijvend advies van onze kundige haarexperts. Schrijf je in en laat je inspireren.

Meer fixatie en verzorging

Lees meer