How to: Smokey eye
Cosmetica
15
NOV '21

How to: Smokey Eyes

Verleidelijk en dramatisch: de smokey eye is een ware klassieker en transformeert jou direct tot een ware femme fatale. In deze video laten we een natuurlijke variant zien van de traditionele smokey eye. Zachte tinten voeren de boventoon, waardoor deze oogmake-up look geschikt is voor overdag. Nienke neemt je stap voor stap mee in het aanbrengen van een soft smokey eye.

Geschreven door
MaelaContent Creator Cosmetica

Stap 1. Primer

Start met het aanbrengen van de Laura Mercier Eye Basics Primer om een egale basis te creëren. Doe dit over het gehele ooglid. Een oog primer voorkomt dat oogschaduw zich in de oogplooien ophoopt. Tevens zorgt het ervoor dat je oogmake-up beter hecht.

Stap 2. Basiskleur aanbrengen

Gebruik vervolgens de Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour om jouw basiskleur aan te brengen. Dep de romige oogschaduwstick op het ooglid tot aan het wenkbrauwbot. Breng deze ook aan op de onderste wimperrand om de look te balanceren. Gebruik een stevige oogschaduwkwast om het geheel mooi te vervagen.

Meer oogschaduwsticks

4 van 12 artikelen gezien


Stap 3. Setting powder

Door de Laura Mercier Loose Setting Powder onder de ogen aan te brengen, zorg je ervoor dat je eventuele fallout (een teveel aan oogschaduw wat onder het oog terecht komt) met één strook kunt wegvegen. Verwijder het te veel aan poeder van je kwast door de kwast af te tikken op het deksel en bedek het gebied onder de ogen.

Meer losse poeders

4 van 12 artikelen gezien


Stap 4. Oogschaduw

Het ILIA Beauty Eyeshadow Palette beschikt over schitterende kleuren die iedere huidtint flatteren. Begin door een neutrale bruintint, middels een regenboogachtige beweging aan te brengen in de arcadeboog. Is jouw arcadeboog niet erg prominent? Kijk dan recht naar voren en teken deze op de plek waar je deze zou willen. Maak de look vervolgens intenser door een donkere kleur oogschaduw in een ‘’C’’ vorm aan te brengen rondom de buitenste ooghoeken. Dep naderhand een shimmer op het bewegende ooglid. Dit is tevens het moment om de poeder uit stap 3 onder de ogen weg te vegen.

Meer oogschaduw paletten

4 van 12 artikelen gezien


Stap 5. Eyeliner

De romige textuur van de Gucci Beauty Stylo Contour des Yeux maakt het mogelijk om de volgende stap moeiteloos uit te voeren. Breng de potlood eyeliner aan boven de wimperrand én in de waterlijn. Middels een schuin afgesneden kwastje kun je de eyeliner mooi vervagen voor een zachte finish.

Meer eyeliners & oogpotloden

4 van 7 artikelen gezien


Stap 6. Mascara

Om de wimpers te accentueren, rekenen we uiteraard op mascara. Wist je dat het woord mascara ‘meer wimpers’ in het Spaans betekent? Krul de wimpers met een wimperkruller voor het aanbrengen van de Hourglass Unlocked Instant Extensions Mascara. Veeg het te veel aan mascara van het borsteltje af om te voorkomen dat de wimpers onnatuurlijk ogen.

Tijdens onze beauty masterclasses ontvang je vrijblijvend advies van onze kundige beauty experts.

Meer mascara's

4 van 7 artikelen gezien


Stap 7. Finish

Bewonder jouw eindresultaat en controleer de symmetrie en eventuele imperfecties. Werk eventuele details bij en maak het geheel vervolgens af door het gezicht te sprayen met de Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray.

Meer fixeer sprays

4 van 5 artikelen gezien


Beauty masterclasses bij de Bijenkorf

Beauty advies nodig? Gedurende een exclusieve masterclass van onze bijzonder mooie beautymerken word je meegenomen in de wereld van cosmetica. Tijdens deze interactieve sessie wordt er gewerkt met de allernieuwste producten en technieken. Laat je inspireren en ontdek alle beauty masterclasses van dit moment bij de Bijenkorf.

Lees meer