Huidverzorging voor de droge huid
Cosmetica

Huidverzorging voor de droge huid

Een droge huid is een veelvoorkomend huidtype en brengt de nodige ongemakken met zich mee. De huid voelt veelal trekkerig aan en vertoont mogelijk schilfers en barstjes. Wat kun je hieraan doen? De Bijenkorf biedt tips & tricks om de kenmerken van een droge huid te verlichten.

Droog of vochtarm?

Veel mensen die denken dat ze een droge huid hebben, beschikken eigenlijk over een vochtarme huid. Maar wat maakt deze verschillende huidtypes anders? Een droge huid heeft een tekort aan vet, terwijl een vochtarme huid een tekort heeft aan water. Een droge huid is een huidtype dat genetisch wordt bepaald. Een vochtarme huid is daarentegen géén huidtype, maar een huidconditie én kan dan ook behandeld worden met de juiste gezichtsverzorging.

Hydrateren is hét geheim bij een vochtarme huid

Vermoed je dat jouw huid vochtarm is? Goed nieuws, want deze huidconditie is gemakkelijk te behandelen. Hyaluronzuur is je beste maatje, aangezien dit ingrediënt vocht in de huid trekt. Breng een hyaluronzuur serum áltijd aan op een vochtige huid, want enkel op deze wijze is je huid in staat om vocht te absorberen.

4 van 8 artikelen gezien


Wat doen tegen een droge huid?

Een droge huid is lastiger te behandelen, maar dat betekent niet dat er geen manier is om de ongemakken hiervan te verlichten. De huidbarrière van een droge huid is beschadigd door een tekort aan huidvetten, waardoor vocht ontsnapt. Het is daarom zaak om royaal te smeren met een gezichtscrème die plantaardige oliën bevat. Deze leggen een ‘laagje’ over de huidbarrière, waardoor deze wordt beschermd. Ook is het belangrijk geen uitdrogende gezichtsreinigers te gebruiken die de huidvetten nog meer aantasten.

4 van 6 artikelen gezien


Slugging: werk in laagjes

Een techniek die uitstekend werkt voor zowel de droge als vochtarme huid is ‘slugging’. Ken jij deze term al? De theorie achter deze techniek is dat je in laagjes werkt en afsluit met een dikke crème. Deze laatste laag zorgt ervoor dat eerder aangebrachte producten niet ‘vervliegen’. Begin altijd met een vochtige huid, breng vervolgens een hydraterend serum aan en sluit het geheel af met een volle en romige crème én een gezichtsolie. Profiteer hier van je nachtverzorging, aangezien je producten dan de gehele nacht kunnen inwerken.

Tips & tricks voor de extreem droge huid

Het is nu duidelijk dat een droge huid wordt veroorzaakt door een beschadigde huidbarrière. Wat is de eerste stap om deze barrière te herstellen? Ten eerste is het zaak om deze kapotte huidlaag op milde wijze te exfoliëren. Een exfoliant weekt huidschilfers los en maakt plaatst voor een nieuwe en verse huidlaag. Vervolgens kun je aan de slag gaan met serums. Let hierbij goed op ingrediënten. We weten nu dat hyaluronzuur goed werkt bij een vochtarme huid, máár ook de droge huid profiteert hiervan. Vocht is namelijk essentieel voor een gezonde huid. Glycerine is ook een uitstekend ingrediënt, aangezien het in staat is om vocht vast te houden.

4 van 7 artikelen gezien


Lees meer