Maak grove poriën (bijna) onzichtbaar
Cosmetica
18
JUN '21

Maak grove poriën (bijna) onzichtbaar

Grove poriën zijn een veelvoorkomend en hardnekkig huidprobleem. Wat is de oorzaak en hoe kun je grove poriën minimaliseren?

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

De oorzaak van grove poriën

Poriën zijn kleine openingen in de huid die ervoor zorgen dat zweet en talg naar de huidoppervlakte wordt gebracht. Grove poriën zijn daarentegen de oorzaak van een overmatige talgproductie in combinatie met de aanwezigheid van dode huidcellen in de porie. Hierdoor worden de poriën wijder en prominenter. Een vette huid heeft hier met name last van. Een goed eerste stap is daarom het verwijderen van dode huidcellen en de poriën een flinke schoonmaakbeurt laten ondergaan.

4 van 10 artikelen gezien


Kan ik mijn poriën verkleinen?

De ware grootte van poriën kan helaas niet verkleind worden, maar er bestaan wel degelijk huidverzorgingsproducten die poriën optisch verkleinen en ervoor zorgen dat ze zo weinig mogelijk opvallen. Daarnaast bestaan er ook een aantal make-upproducten die als het ware een ‘’filter’’ over de huid leggen, waardoor poriën lijken te vervagen. Er zijn dus opties genoeg, maar het begint bij een dagelijkse gezichtsverzorging én de juiste ingrediënten. Zo zijn glycolzuur en salicylzuur (BHA) dé krachtpatsers die het verschil kunnen maken bij een grove poriestructuur.

Tijdens onze beauty masterclasses leren onze huidverzorgingsexperts jou meer over specifieke huidverzorgingsproducten en hoe deze kunnen bijdragen het minimaliseren van grove poriën en andere huidzorgen.

4 van 10 artikelen gezien


Grove poriën minimaliseren

Een grondige reiniging is de eerste stap. Dit bereik je door de huid dagelijks schoon te maken met een milde gezichtsreiniger. Door ook nog eens gebruik te maken van een reinigingsborstel wordt de huid gereinigd tot diep in de poriën. Hét geheim voor een fijnere poriestructuur is toch wel een vloeibare exfoliant. De Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant is een krachtige formule met salycilzuur (BHA) die overtollig talg en dode huidcellen verwijderd. Hierdoor kan het zich niet meer ophopen en krimpt de porie terug tot zijn oorspronkelijke vorm. De snelste manier om poriën optisch te verkleinen is echter het aanbrengen van een crèmeprimer. Het effect is tijdelijk, maar het resultaat is een perfect gladgestreken huidtextuur.

4 van 10 artikelen gezien


Ingrediënten

We weten nu dat glycolzuur en salicylzuur (BHA) zeker onderdeel uit moeten maken van jouw huidroutine. Naast deze twee krachtpatsers is er nog één ingrediënt dat een groot effect heeft op de zichtbaarheid van poriën, namelijk: niacinamide. Dit ingrediënt reguleert de talgproductie, waardoor vuil zich minder snel ophoopt én het minimaliseert de zichtbaarheid van poriën. Het The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% serum is een effectieve en betaalbare formule die binnen korte tijd resultaten levert. Lees meer over cosmetica ingrediënten als je geïnteresseerd bent in hoe deze ingrediënten kunnen bijdragen aan het minimaliseren van opvallende poriën.

4 van 10 artikelen gezien


Lees meer