Mieke's selectie van bijzondere geuren voor het najaar
Cosmetica
14
SEP '20

Mieke's selectie van bijzondere geuren voor het najaar

Eerst even een kort biologielesje. Reuk is het enige zintuig dat direct verbonden is aan ons limbisch systeem, het gedeelte van onze hersenen dat betrokken is bij emoties, herinneringen, lusten en motivaties. Als je ruikt, koppel je dat aan een stemming of een emotie, en al die gevoelens worden opgeslagen als herinnering. Vandaar dat een geur je in één klap naar een andere tijd of plaats kan transporteren.

Geschreven door
MiekeMember van de Bijenkorf Beauty Club

Maison Margiela - Replica Lazy Sunday Morning edt

De Replica collectie, met namen als Beach Walk, Whispers in the Library en deze Lazy Sunday Morning, is gebaseerd op het idee dat geuren persoonlijke herinneringen oproepen. Lazy Sunday Morning ruikt volgens de beschrijving op het flesje als 'zachte huid en beddengoed'. Hoe zachte huid ruikt weet ik niet, maar dat beddengoed klopt. Fris, netgewassen beddengoed om precies te zijn. Een cleane, frisse maar ook een tikje zoete geur die perfect past bij het flesje waar het in zit. Blijft lekker lang hangen, zeker voor een eau de toilette.

Alle geuren van Maison Margiela

4 van 12 artikelen gezien


Juliette has a gun - Lipstick Fever edp

Vrolijke, vrouwelijke, zoete geur die geïnspireerd is op de geur van lipstick. Persoonlijk heb ik geen lipsticks die zo ruiken, maar kennelijk zat er vroeger altijd viooltjesgeur in lipstick. Behalve bloemen ruik ik ook zoet fruit in deze geur genaamd Lipstick Fever. Een lekkere geur, maar je moet wel van een tikkeltje zoet houden. De spray geeft een mooie fijne nevel. Spuit een flinke wolk en loop er vervolgens doorheen, dan ruik je de hele dag lekker.

Alle geuren van Juliette has a gun

4 van 12 artikelen gezien


A.N other - FR/2018 parfum

Gincocktail vormde de inspiratiebron voor dit bijzondere parfum genaamd FR/2018. Ik heb geen idee wat ik precies ruik, maar het is wel heel erg lekker. Fris in ieder geval, en een klein beetje zoet. En iets van vroeger waar ik net met mijn herinnering niet meer bij kan. Dat alles in een minimalistische fles die een aanwinst voor de gezamenlijke wastafel is, want deze geur is geschikt voor mannen en vrouwen. Een topgeur voor een fijne prijs.

Bekijk alle geuren van A.N Other

4 van 5 artikelen gezien


Lees meer