Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Tips irritaties vermijden na scheren
Verzorging
13
AUG '21

Tips om irritaties na het scheren te vermijden

Ervaar jij vaak irritatie na het scheren? Een trekkerig gevoel, rode bultjes en andere tekenen van een geïrriteerd huidoppervlak kunnen erg vervelend zijn. Met het onderstaande stappenplan geniet je van een gladde huid zonder enige vorm van sensitiviteit.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Tip 1: Voorkom scheerirritatie: verzacht de haren en creëer een barrière

Warm water verzacht de haren, waardoor deze zich gemakkelijker later verwijderen. Er kan tijdens het scheren gebruik worden gemaakt van een traditionele scheergel, maar ook een scheercrème of scheerschuim dient als een uitstekend alternatief. Alle varianten versoepelen stugge baardharen en vormen een barrière tussen jouw huid en scheermes. Doordat er geen direct contact is met de huid, ontstaat er minimale irritatie. Daarnaast zorgt de gladde barrière ervoor dat jouw scheermes zonder enige moeite over de huid glijdt.

4 van 5 artikelen gezien


Tip 2: Vermijd scheerbultjes: gebruik een scherp scheermes

Niets resulteert in zoveel irritatie als het gebruik van een bot scheermes. Als er één tip is die succes garandeert en bultjes na het scheren vermijdt, dan is het wel deze simpele, maar zeer effectieve suggestie. De kwaliteit én scherpte van jouw scheermes maakt een ontzettend groot verschil. Ook is het belangrijk om een exemplaar aan te schaffen met meerdere mesjes. Hoe meer mesjes, hoe meer haartjes er worden verwijdert in één strook. Zo hoef je minder vaak over dezelfde plek te scheren en voorkom je onnodige frictie, wat resulteert in overgevoeligheid. Door de huid alvorens in te masseren met een scheerolie wordt de kans op wondjes verkleind.

Tip 3: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zijn jouw baardharen al behoorlijk lang? In dat geval profiteer je ervan om de lengtes eerst kort te maken met behulp van een scheerappraat. Hoe korter de haren, hoe makkelijk deze tenslotte geschoren kunnen worden. Reinig je baard eventueel alvorens het scheren met een reinigende baardshampoo & conditioner. Dit maakt de baardharen zacht, soepel en handelbaar, waardoor je gemakkelijker te werk kunt gaan.

4 van 5 artikelen gezien


Tip 4: gebruik de juiste aftercare

Zodra je klaar bent met scheren, is de klus nog niet geklaard. Een onbehandelde huid resulteert al snel in huidirritatie en om deze reden adviseert de Bijenkorf het gebruik van een product dat de pas geschoren huid kalmeert en jeuk na scheren voorkomt. Een aftershave is om een aantal redenen dé perfecte afsluiter. Ten eerste voorkomt de antibacteriële werking van aftershave dat kleine wondjes geïrriteerd raken. Ook wordt een potentieel branderig gevoel direct verlicht en herstelt de huid sneller. Sluit eventueel af met een verzorgende dag- of nachtcrème om de huid te hydrateren en verzachten.

4 van 7 artikelen gezien


Tip 5: Scheren zonder bultjes: scheer niet te vaak

Het is belangrijk om je huid af en toe rust te geven en de tijd te bieden om zich te herstellen. Het dagelijks scheren van de huid is mogelijk de reden waarom je überhaupt irritatie ondervindt. Iedere twee tot drie dagen is een uitstekende leidraad. Op de dagen dat je niet scheert is het verstandig om gebruik te maken van gezichtsverzorging die de huid hydrateert en versterkt. Op deze manier zorg je ervoor dat de huidbarrière sterk is en de volgende scheerbeurt met gemak weer aan kan.

4 van 7 artikelen gezien


Lees meer