Wat doet vitamine C voor mijn huid?
Cosmetica
17
SEP '21

Wat doet vitamine C voor mijn huid?

Vitamine C, of ascorbinezuur, is hét geheim voor een stralende huid. Dit vitamine werkt als een krachtige antioxidant dat de huid beschermt tegen schadelijke stoffen en vroegtijdige veroudering. Gebruik dit wondermiddeltje in de vorm van een crème of een serum en ervaar de resultaten zelf.

Geschreven door
PhoebeContent Creator Beauty

Huidveroudering

Middels het stimuleren en aanmaken van collageen, pakt vitamine C effectief de eerste tekenen van voortijdige huidveroudering aan. Collageen is een eiwit dat zorgt voor stevigheid en veerkracht van de huid. Vanaf je 30ste levensjaar verlies je zo’n 1% collageen per jaar. Dit resulteert in een slappere huid, oppervlakkige rimpels en andere tekenen van huidveroudering.

Dankzij de antioxidantwerking heeft vitamine C direct invloed op de collageenproductie, waardoor de huid steviger, voller en jeugdiger oogt. Wel is het zaak dat jouw gezichtsverzorging over een hoge concentratie vitamine C beschikt van minimaal 4%.

4 van 7 artikelen gezien


Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan wanneer de huid overactief pigment aanmaakt en dit resulteert in een onregelmatige teint. Dit kan genetisch zijn, maar zonneschade is vaak de oorzaak. Vitamine C zorgt er echter voor dat de aanmaak van pigment geremd wordt. Door een hoog gedoseerd vitamine C product te combineren met een SPF, bescherm je jouw huid optimaal tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

De werkzame stoffen in vitamine C verhelderen de huidteint voor een gezonde glow, terwijl het huidoppervlak gladder oogt. Het krachtige ingrediënt zal donkere vlekjes oplichten en na verloop van tijd vallen deze minder op. Óók dames met een grauwe teint kunnen rekenen op de verhelderende werking van vitamine C. Na regelmatig gebruik beschikt de huid over een gezonde, jeugdige en levendige teint.

Hoe gebruik je vitamine C?

Het liefst breng je vitamine C aan in de ochtend nadat de huid is gereinigd en vóór het aanbrengen van je dagelijkse crème en SPF. Dit omdat vitamine C beschermt tegen UV-schade en je hier enkel overdag mee geconfronteerd wordt. Uiteraard kun je het ook in de avond gebruiken, maar in de ochtend heb je er simpelweg meer baat bij.

Vitamine C wordt met name toegevoegd aan serums, maar er zijn ook dagcrèmes die het ingrediënt bevatten. Beide opties zijn effectief, maar een vitamine C serum is vaak geconcentreerder en richt zich op specifieke huidproblemen, terwijl een crème met name voedt en beschermt. Ben je benieuwd naar hoe andere ingrediënten een oplossing kunnen bieden voor jouw huidproblemen? Lees nu nog meer over cosmetica ingrediënten.

4 van 8 artikelen gezien


Waar moet je op letten?

Vitamine C staat bekend als een zeer onstabiel ingrediënt, wat betekent dat het zijn werkzame stoffen verliest bij blootstelling aan zuurstof en vocht. Zorg er daarom voor dat jouw vitamine C product niet in een potje of transparante flacon verpakt zit, maar in een luchtdichte pompflacon of een ondoorzichtig flesje, zodat de werking niet verloren gaat.

Hoewel bijna iedere huid vitamine C kan verdragen, is het verstandig om het gebruik ervan geleidelijk op te bouwen. Gebruik het de eerste paar keren om de dag en laat je niet afschrikken door een eventuele lichte tinteling op de huid. Na regelmatig gebruik zal de huid wennen aan de dagelijkse toevoeging van vitamine C en geen ongewone reactie vertonen.

Tijdens onze beauty masterclasses leren onze huidverzorgingsexperts jou meer over de eigenschappen van specifieke ingrediënten en hoe deze kunnen bijdragen aan jouw huidverzorgingsroutine.

4 van 6 artikelen gezien


Lees meer