Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Welke foundation past bij mij
Cosmetica
14
JUN '23

Welke foundation past bij mij?

De Bijenkorf stapt terug naar de basis en presenteert een handige foundation guide. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise helpen we jou bij het vinden van jouw perfecte match op het vlak van foundation.

Geschreven door
MaelaContent Creator Beauty & Lifestyle

Foundation per huidtype

Jouw ideale match op het vlak van foundation? Die vind je pas als je weet wat jouw huidtype is. Zo oogt een poeder foundation prachtig op een vette huid, terwijl een poederformule de kenmerken van een droge huid juist accentueert. Ontdek daarom eerst jouw huidtype en kies voor een foundation die speciaal geformuleerd is voor jouw huidsoort.

Afhankelijk van de formulering, kan een vloeibare foundation geschikt zijn voor alle huidtypen. Een formulering op oliebasis is bijvoorbeeld ideaal voor de droge huid. Een olievrije variant beschikt meestal over een matte afwerking en oogt daarom juist sensationeel op een vette huid.

4 van 8 artikelen gezien


Ondertoon vaststellen

Het vaststellen van je ondertoon is een belangrijke stap bij het vinden van de perfecte kleur van de foundation. Hoe je dit doet? Kijk even naar de aderen aan de binnenkant van je pols: groen gekleurde aderen wijzen op een warme ondertoon. Daarbij past een foundation met een gele ondertoon het best. Een paarsblauwe tint staat wijst echter op een koele ondertoon. Kies in dit geval voor een foundation met een roze of beige ondertoon.

De perfecte foundation finish

Bijna iedereen heeft wel een voorkeur wat betreft de afwerking van de formule van de foundation. Zo is een matte finish in de meeste gevallen favoriet bij dames met een vette huid. Iemand met een droge huid zal dan weer sneller neigen naar een glanzende finish. Een subtiele glans geeft namelijk de illusie van een gehydrateerde huid. Hetzelfde geldt voor de rijpere huid, aangezien een matte formule fijne lijntjes kan accentueren. Daarnaast rest er nog de keuze tussen dekkende foundations en transparante formules. De afwerking en dekking van een foundation is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

4 van 5 artikelen gezien


Lees meer