Welke foundation past bij mij
Cosmetica
03
DEC '21

Welke foundation past bij mij?

De Bijenkorf stapt terug naar de basis en presenteert een handige foundation guide. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise adviseren we jou bij het vinden van jouw perfecte foundation match. Laat je inspireren door de mooiste foundations voor iedere unieke behoefte van merken als Gucci Beauty, NARS en Charlotte Tilbury.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Foundation per huidtype

Jouw ideale foundation match is sterk afhankelijk van jouw huidtype. Zo oogt een poeder foundation prachtig op een vette huid, terwijl een poederformule de kenmerken van een droge huid juist accentueert. Ontdek daarom eerst jouw huidtype en kies voor een foundation die speciaal geformuleerd is voor jouw huidsoort. Afhankelijk van de formulering, is een vloeibare foundation geschikt voor alle huidtypen. Zo is een formulering op oliebasis ideaal voor de droge huid. Een olievrije variant beschikt meestal over een matte afwerking en oogt daarentegen sensationeel op een vette huid.

4 van 8 artikelen gezien


Ondertoon vaststellen

Het vaststellen van je ondertoon is een belangrijke stap bij het vinden van de perfecte foundation kleur. Dit is makkelijk te bepalen door te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Groen gekleurde aderen wijzen op een warme ondertoon. Foundations met een gele ondertoon staan jou het mooist. Een paarsblauwe tint staat echter in verband met een koele ondertoon. Kies in dit geval voor een foundation met een roze of beige ondertoon.

Schrijf je in voor één van onze beauty masterclasses en laat onze experts jou persoonlijk adviseren én alles vertellen over welke foundation geschikt is voor jou.

De perfecte foundation finish

Bijna iedere foundation drager heeft wel een voorkeur wat betreft de afwerking van de formule. Zo is een matte finish in de meeste gevallen de favoriet van dames met een vette huid. Iemand met een droge huid zal sneller neigen naar een glowy finish. Een subtiele glans geeft namelijk de illusie van een gehydrateerde huid. Hetzelfde geldt voor de rijpere huid, aangezien een matte formule de neiging heeft om fijne lijntjes te accentueren.

Daarnaast is er natuurlijk ook de keuze tussen dekkende foundations en transparante formules. De afwerking en dekking is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

4 van 7 artikelen gezien


Digitaal beauty advies

Gedurende een exclusieve digitale masterclass van onze bijzonder mooie beautymerken word je meegenomen in de wereld van cosmetica. Tijdens deze interactieve sessie wordt er gewerkt met de allernieuwste producten en technieken. Laat je inspireren en ontdek onze selectie aan beauty masterclasses. Ook kun je geheel vrijblijvend een persoonlijke, virtuele, make-up afspraak boeken voor advies op maat bij een van onze beauty experts.

Lees meer