Welk parfum past bij mij?
Cosmetica
02
NOV '22

Welk parfum past bij mij?

We maken elke dag nieuwe herinneringen en geuren zijn daar onlosmakelijk aan verbonden. Van bloemig en fris tot houtachtig en oriëntaals: laat je verwonderen over betoverende geuren en ontdek welke parfum het best bij jou past.

Bloemige parfums

Bloemige parfums doen ons denken aan een romantische ontmoeting. Het zijn de wat meer zoete en poederige geuren die sterk geassocieerd worden met verleiding, romantiek en passie. Waan je in een fleurige bloementuin en ontdek Delina Exclusif van Parfums de Marly, Crazy In Love van Montale en Paradoxe van Prada.

4 van 10 artikelen gezien


Frisse parfums

Frisse parfums worden gekarakteriseerd als heerlijk licht, sprankelend en absoluut verslavend. De geurtonen staan er om bekend zich snel te verspreiden naar je omgeving. Een fris parfum bevat veelal een waterachtige en zuivere essentie en is daarom een ideale geursoort om overdag te dragen.

4 van 8 artikelen gezien


Fruitige parfums

Wie dol is op zoete geuren, zal zich aangetrokken voelen tot fruitige parfums. De geuren zijn een ware fruitexplosie met ingrediënten zoals citrusvruchten, zoete bessen of roze drakenfruit. Laat je verwonderen door de lichtgevende en verfijnde akkoorden van Baccarat Rouge van Maison Francis Kurkdjian en Instant Crush van Mancera voor een golf van elegantie.

4 van 8 artikelen gezien


Oriëntaalse en kruidige parfums

Oriëntaalse geuren zijn sensuele, zwaardere melanges. Het is de ideale geurtype als je van warme geuren houdt met een sensueel karakter. Laat je verleiden door Candy van Prada voor een uniek signatuur en een totaal gewaagd geurspoor.

Kruidige geuren zijn geuren waarin duidelijk één of meerdere kruidsoorten prominent aanwezig zijn. Denk aan kaneel, kruidnagel of nootmuskaat. Ontdek Flåm van Memo Paris en Arabians Tonka van Montale die de warme kruiden van het najaar belichamen.

4 van 8 artikelen gezien


Oud parfums

Houd je meer van unisex geuren, dan is een oud parfum wat voor jou. Agarhout, ook wel aangeduid als 'Oud' of 'Oudh' is een harsachtige houtsoort. Oud wordt gewonnen uit de Aquilaria boom die in Zuidoost-Azië groeit. Deze exclusieve en unisex houtsoort heeft een iets rokerige en mysterieuze geur. Laat je betoveren door Oud Silk Mood van Maison Francis Kurkdjian, die ons doet denken aan de zachtheid van rozenblaadjes.

4 van 8 artikelen gezien


Extra advies over parfums

  • Door een parfum op meerdere tijdstippen op te spuiten, blijft de geur op verschillende lichaamstemperaturen hangen
  • Dwaal vooral vóór lunch- of dinertijd door de geuren in onze winkel, want dan is je reukorgaan het sterkst
  • Wrijf liever niet over de huid wanneer je net parfum hebt opgespoten, om te voorkomen dat de geur anders gaat ruiken
  • Blijf zelf ook genieten van jouw geurexplosie door je hersenen te prikkelen en af te wisselen in geuren
  • Om rustig verder te zoeken, bekijk je onze Top 10 damesgeuren of ontdek je ons gehele aanbod damesgeuren

Lees meer