Alles over duurzame sportkleding
Mode
27
DEC '21

Alles over duurzame sportkleding

Door te kiezen voor duurzame sportkleding doe je niet alleen jezelf, maar ook de planeet een plezier. Ontdek duurzame sportkleding bij de Bijenkorf en lees hoe je ze milieubewust wast.

Geschreven door
JessicaContent Creator Duurzaamheid

Duurzamere sportkleding

Sportkleding wordt vaak gemaakt van synthetische stoffen; ze zijn sterk, licht en sneldrogend. Wil je van deze kenmerken profiteren maar ook je impact op het milieu verminderen? Kies dan voor sportkleding van gerecyclede materialen, waar minder fossiele grondstoffen voor worden gebruikt.

Gemaakt met gerecyclede materialen

Duurzame en eerlijke sportmerken

In ons assortiment hebben we een aantal sportmerken die uitblinken in duurzaamheid en goede werkomstandigheden. Zo produceert Girlfriend Collective sportkleding van gerecycled polyester in een SA8000 gecertificeerde fabriek in Vietnam. Dit betekent dat er controles plaatsvinden op het gebied van dwang- en kinderarbeid, eerlijke lonen, veiligheid en werktijden.

Het Deense label Organic Basics werkt ook met gecertificeerde fabrieken en gebruikt uitsluitend duurzamere materialen zoals biologisch katoen, lyocell en gerecycled nylon.

4 van 8 artikelen gezien


Milieuvriendelijk wassen

Wist je dat synthetische materialen microfibers (mini stukjes plastic) verliezen tijdens het wassen? Was je sportkleding daarom in een GuppyFriend waszak of gebruik een wasmachine filter om deze op te vangen voordat ze in de oceaan belanden.

Meer tips voor duurzaam wassen:

  • Gebruik vloeibaar wasmiddel in plaats van waspoeder. Dit geeft minder frictie en houdt je kleding dus langer mooi.
  • Minder is meer: gebruik niet te veel wasmiddel. Het overtollige wasmiddel houdt dode huidcellen vast en zorgt voor nare geurtjes.
  • Laat de wasverzachter staan, dit verstopt de vezels in je kleding waardoor het minder goed schoon wordt
  • Draai je was op 30 graden en houd je altijd aan het waslabel van je items
  • Droog je was buiten aan de waslijn of binnen op een droogrek

Blijft je sportkleding minder fris ruiken? Laat deze dan voor het wassen 20 minuten in koud water met een scheut azijn weken.

Inclusiviteit

Iedereen verdient het om zich gezond en zelfverzekerd te voelen. In onze collectie vind je duurzame sportkleding van items van maat XS tot XXL in verschillende kleuren voor iedere skintone. Schoonheid is er in alle vormen, tinten en maten. Dus trek je sportkleding aan en stort je vol zelfvertrouwen in jouw favoriete activiteit!

Lees meer