Black tie dresscode bruiloft dames
Mode
01
JAN '22

Black Tie dresscode

Black Tie is dé dresscode voor een grootse en exclusieve aangelegenheid. Gehuld in een lange en ultra-chique avondjurk met elegante schoenen, accessoires en sieraden steel je de show.

Geschreven door
AnitaContent creator damesmode

Black Tie dames: do's & don'ts

  • Een lange jurk is een must wanneer de bruiloft inclusief diner is
  • Vrolijke kleuren zijn toegestaan
  • Hoge hakken tillen jouw look naar het hoogste niveau

De avondjurk

De dresscode Black Tie vraagt om een lange avondjurk. Of je nu gaat voor en simpel of uitbundig exemplaar; een hoge split, bijzondere details en materialen maken de jurk extra speciaal.

Lees én bekijk hoe je je lichaam het beste opmeet en bepaal zo de perfecte maat van je jurk.

Ontdek galajurken

Stralen in shapewear

Om jouw Black Tie outfit te laten slagen is shapewear een must. Zeker wanneer het een strakke jurk betreft, wil je geen last hebben van ongewenste plooien. Je voelt je zelfverzekerder wanneer je weet dat jouw jurk de hele nacht lang perfect blijft zitten.

Ontdek het gemak van shapewear

De juiste schoenen

Goed nieuws: al hebben hoge hakken ook bij de dresscode Black Tie de voorkeur, een wat lager, stijlvol hakje verdoezel je gemakkelijk onder je lange jurk en maakt je er niet minder feestelijk uitzien.

Ontdek feestelijke schoenen

De clutch

De clutch is de meest voorkomende tas bij Black Tie. Ook mag deze best een beetje opvallen. Durf dus te kiezen voor een clutch met een sprekend kleurtje, een beetje glitter of een metallic finish.

Ontdek feestelijke tassen

De sieraden

Bij Black Tie is het belangrijk dat je sieraden je look versterken. Heb je bijvoorbeeld een jurk met een opvallend lijfje? Laat dan een ketting achterwege en kies voor mooie oorbellen en een ring of armband.

Ontdek Black Tie sieraden

Lees meer