Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Geschreven door
AnitaRedacteur Mode

Alles over de jas

Een jas is je steun en toeverlaat op koude of regenachtige dagen. Belangrijk dus om de perfecte jas te vinden. Als je op een aantal belangrijke eigenschappen zoals voering, vulling en waterdichtheid let, heb je 'm zo gevonden. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij.

1. Materiaal

Verschillende temperaturen vragen om verschillende materialen. Is het buiten winters en koud? Kies dan voor een jas van wol of een gewatteerde jas met donsvulling. Een jas van imitatieleer of katoen kun je dragen op de dagen dat het buiten redelijk goed weer is. Op zoek naar iets meer warmte? Kies dan voor een jas van imitatiebont zoals bijvoorbeeld een teddy jas.

2. Vulling

Ook de vulling is een belangrijke factor bij het kopen van een jas. Wil je een jas die lichtgewicht is en ook nog eens warm? Kies dan voor een jas met een vulling van dons. Wanneer het koud is én regent is een jas met een synthetische vulling meer geschikt, omdat dit materiaal waterdicht is.

3. Voering

De voering is de binnenste laag van de jas en bepaalt deels hoe warm je jas is. In de winter kun je wel wat warmte gebruiken en is een volledig gevoerde jas of een warm gevoerde jas, zoals bijvoorbeeld een puffer jacket echt een must.

Een synthetische of natuurlijke voering is ideaal voor een droge, koude winterdag. In de herfst zijn juist de halfgevoerde jassen perfect om te dragen, hierbij kun je denken aan een elegante mantel of trenchcoat. Een ongevoerde jas biedt geen extra warmte of isolatie en is meer geschikt voor in de zomer of als tussenjas. Spijkerjassen zijn hier een mooi voorbeeld van.

4. Waterdicht- en waterafstotende jassen

De functionaliteiten waarover je jas beschikt, bepalen hoe droog je blijft bij een regenbui. Een waterafstotende jas houdt je droog bij mildere regenbuien, maar kan bij langdurige regenbuien wel doorlekken. Liever een jas die je ook tijdens hevige regenbuien droog houdt? Kies dan voor een waterdichte stof. Water zal dan in geen geval door het materiaal heen dringen.