Materialengids: sieraden
Mode
01
APR '20

Materialengids: sieraden

Het dragen van een sieraad is niet zomaar iets. Sieraden horen bij je outfit en weerspiegelen je persoonlijke stijl. Goud, verguld of toch liever zilver, voor iedereen is er een perfect sieraad te vinden. Ontdek hier alles wat je wilt weten over de verschillende materialen.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Massieve sieraden

Massieve sieraden bestaan uit edelmetaal, zoals goud en zilver. De meest gebruikte waarde van goud is 14 karaat. In het sieraad wordt dan minimaal 58,5% puur goud verwerkt. Puur goud is 24 karaat, maar dit is van zichzelf te zwak en te kwetsbaar om sieraden van te maken.

Zilver wordt meestal herkend aan de gradatie 925. Zilver kan uit vier gradaties bestaan, waarvan gradatie 999 de meeste pure vorm is. Dit wordt echter nauwelijks gebruikt, omdat het materiaal te zacht is voor verwerking ervan.

Een massief sieraad is een echte investering. Het is een mooi cadeau voor jezelf of iemand anders dat door de kwaliteit van het materiaal duurzamer is dan andere sieraden.

Vergulde sieraden

De termen verguld, gold-plated en doublé betekenen allemaal hetzelfde, namelijk niet massief. Vergulde sieraden bestaan grotendeels uit een ander materiaal dan goud, dit kan messing, zilver, roestvrijstraal of koper zijn, met aan de buitenkant een dun laagje goud.

Doordat er minder goud wordt gebruikt, is de prijs van een verguld sieraad een stuk lager dan bij massief goud. Hoelang het duurt voordat de laag verdwijnt, hangt af van de draagfrequentie van het sieraad. Vergulde sieraden hebben daarom meer verzorging nodig.

Do's en don'ts

  • Om ervoor te zorgen dat je sieraden zo lang mogelijk meegaan, is het verstandig om deze los van elkaar te bewaren.
  • Daarnaast is het belangrijk dat je de sieraden op de juiste manier onderhoudt. Zo raden we je aan de sieraden 's nachts en tijdens het douchen of zwemmen af te doen. Dit voorkomt verkleuring van het sieraad.
  • Verder is het verstandig om geen sieraden tijdens het sporten of zwaar werk te dragen, dit zou de sieraden kunnen beschadigen.
  • Een andere handige tip is om parfum, lotion en andere verzorgingsproducten aan te brengen voordat je de sieraden omdoet.

Sieradendozen & onderhoud

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer