How to wear A-lijn jurk

Emma, Content Editor

De A-lijn jurk is een slimme investering voor het komende seizoen. Het is een multifunctioneel en erg flatteus kledingstuk dat het gehele jaar door gedragen kan worden. Op welke manier je dat het beste aan kan pakken, lees je hier.

Beelden: © WGSN.com

Zakelijk

Deze multi-inzetbare jurk geef je gemakkelijk een zakelijke uitstraling door ‘m te combineren met een goede blazer. Om het een geheel te maken kies je een blazer waar de kleur van de jurk in terugkomt. Draag je een effen jurk, ga dan voor een (subtiel) patroon.

Afhankelijk van het weer en je baan combineer je de jurk met een dunne panty. Daarover doet een klassieke trenchcoat met minimaal de lengte van de jurk het altijd goed.

Is de jurk kuis, dan kunnen de schoenen wel wat gewaagder. Bijvoorbeeld met een paar rode schoenen.

Sportief

De kleur en de fit van de A-lijn jurk is erg bepalend door de look die je ermee uitstraalt. Kies je voor een sportieve kleur als kobaltblauw of juist felrood en combineer je de jurk met sneakers, dan zit je al gauw in de sportieve hoek.

Qua accessoires kan je kiezen voor een sportieve tas, bij voorkeur een fanny pack zoals dit exemplaar van adidas Originals – overigens is dit hét go-to merk voor als je een vleugje sport aan je outfit wilt toevoegen.

Maak het geheel af met een stoer bomberjack. Je kan deze combi op verschillende manieren dragen. Als je het vrouwelijk wil houden, kies dan voor een kort model dat je taille accentueert, zoals dit bomberjack van Maje. Ga je voor een extreme retro sport-look, dan kan je kiezen voor een oversized exemplaar, zoals dit bomberjack van Ivy Park.

Feestelijk

Een zwierige A-lijn jurk is altijd een goed feestnummer. Echt schitteren doe je met een vrouwelijke jurk met diepe V-hals. Een zwarte jurk is altijd goed, maar je kan natuurlijk ook voor een rode jurk gaan als je wat meer op wil vallen.

Ben je van plan je tijd tot in de vroege uurtjes op de dansvloer door te brengen? Doe jezelf een plezier en ga voor een schoen met stevige blokhak. Laarzen onder een midirok maken het geheel wat stoerder. Toch op de ultra-vrouwelijke tour? Dan kies je voor een stiletto. Een paar back-up instappers of loafers is hierbij geen overbodige luxe. Wij hebben je gewaarschuwd.

Kies verder voor een kleine clutch zodat je je handen vrij hebt voor een drankje of twee – de meeste clutches zijn namelijk voorzien van een shoulder strap. Top je feestelijke outfit af met een statement ketting of choker. Ook grote oorhangers maken snel een feestje van je outfit. Let op: maak wel een keuze tussen de drie om te voorkomen dat je sieraden de rest van het geheel overschreeuwen.