Jurken stijlgids
Mode
20
AUG '20

Welke jurk past bij mijn figuur?

Weten welke jurk bij jouw figuur past is erg belangrijk. Een jurk met een goede pasvorm doet namelijk wonderen voor je gehele look. Lees hier meer over welk figuurtype jij hebt en wat voor een soort jurk daar het beste bij past.

Geschreven door
AnitaContent Creator

Do's & don'ts voor een peerfiguur

Een peerfiguur wordt gekenmerkt door een smalle taille, brede heupen en vollere benen. Maar wat zijn de do's & dont's voor het uitkiezen van een jurk voor de peer?

Do's voor een peerfiguur:

  • Kies voor een jurk waarbij het bovenste gedeelte het meeste opvalt. Door details als bijvoorbeeld een bijzondere halslijn, schoudervullingen, print of kraagje.
  • Een extra riempje om je taille benadrukt je taille en dus je figuur

Dont's voor een peerfiguur:

  • Vermijd details op de heupen zoals extra zakjes en sluitingen
  • Verstop je lichaamskenmerken niet in een wijde of vormloze jurk. Jouw figuur verdient meer dan dat.

Voor ieder figuur

4 van 12 artikelen gezien


Jurken voor een zandloperfiguur

De kenmerken van een zandloperfiguur zijn: volle borsten, smalle taille en brede heupen. Ondanks dat dit type wordt vaak gezien als het ideale silhouet, is het soms toch moeilijk om een perfecte jurk te vinden. Hierbij onze tips:

• Een jurk met een dunnere stof is ideaal voor een zandloperfiguur, grove breisels laten je breder lijken dan dat je bent • Vermijd hooggesloten jurkjes, want een jurk met een V-hals of vierkante hals staan jou juist fantastisch

• Kies voor een kokerjurk of een bodycon jurk om je vormen extra te benadrukken en je proporties niet te verstoren

Ideaal voor de zandloper

4 van 12 artikelen gezien


Jurken voor een appelfiguur

De kenmerken van een appelfiguur zijn brede schouders, volle borsten, slanke benen en smalle heupen. Herken jij jezelf hier in? Dan hebben wij dé stijltips voor jou:

• Accentueer taille door te kiezen voor een A-lijn jurk. De pasvorm van deze jurk maakt je optisch smaller.

• Probeer drukke prints te vermijden, als je niet alle aandacht op je buik/bovenlichaam wilt hebben. Een jurk in unikleur daarentegen, dat is wel een goede keuze.

• Durf het accent op je benen te leggen en ga voor een jurk, die boven de knie valt

Perfect voor een appelfiguur

4 van 12 artikelen gezien


Online Personal Styling

Deze tips en adviezen zijn ter inspiratie. Kies uiteindelijk voor een jurk die jij het mooist vindt en waar jij je het meest comfortabel en goed in voelt. Heb je toch nog extra hulp nodig bij het uitzoeken van de perfecte jurk? Maak dan gebruik van onze Online Personal Styling service.

Lees meer