Oorbellen bij je gezichtsvorm
Mode
01
APR '20

Welke oorbellen passen bij je gezichtsvorm?

Oorbellen vind je bij de Bijenkorf in allerlei soorten en maten, maar welke passen nou eigenlijk echt bij je gezichtsvorm? De vuistregel is dat het type oorbel het tegenovergestelde moet zijn van je gezichtsvorm. Ontdek hoe je je gezicht kunt laten spreken door de perfecte oorbellen te dragen.

Vierkant gezicht

Ronde oorbellen zijn de perfecte match voor een vierkante gezichtsvorm. Ze maken de kaaklijn net iets zachter en brengen andere gezichtslijnen in balans. Onder ronde oorbellen kun je bijvoorbeeld creolen verstaan, maar ook kleine ringetjes. Laatje inspireren door de mooiste oorringen.

Rond gezicht

Heb je een rond gezicht die je wat langer en slanker wilt laten lijken? Kies dan voor minimalistische, langwerpige oorbellen. Ook staan kleine vierkante oorbellen heel goed bij een rond gezicht. Ronde oorbellen en knopjes kun je het beste vermijden. Ontdek prachtige langwerpige exemplaren bij statement oorbellen.

Lang gezicht

Als je een wat langer en smal gezicht hebt, staan korte en brede oorbellen je het mooist. Zo zorg je er namelijk voor dat de focus op het gedeelte tussen je oren en ogen blijft. Ben je dus op zoek naar nieuwe oorbellen? Je vindt kegelvormige, vierkante oorbellen of kleine knopjes bij het gevarieerde aanbod van oorstekers.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht wordt nog mooier met oorbellen met een triangel- of druppelvorm. Bijvoorbeeld driehoekige oorbellen of statement hangers met ovale vormen. Op die manier maak je jouw kaaklijn net even wat breder. Vind in de collecties van bijvoorbeeld Camps & Camps, Les Cleias en Fashionology een mooi paar.

Oorbellen combineren

Een trend van de laatste tijd is het combineren van oorbellen. Merken als Anna + Nina, Maria Black en Stine A verkopen stijlvolle, enkele oorbellen die je eindeloos kunt combineren met andere exemplaren.

Oorverblindend mooi

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer