Bescherming tegen de zon
Cosmetica
01
APR '20

Bescherming tegen de zon

Zonnebrand: de perfecte bescherming tegen de zon. Dat je minder hoeft te smeren, hoe bruiner je bent is een fabel. Dat je zonnebrand na een jaar al minder goed werkt is een feit. Benieuwd naar meer advies over zonnebrand? Lees snel verder.

Geschreven door
KarenContent creator beauty

Welke zonnebrand smeer jij?

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete soort zonnebrand. Zo is een zonnebrandcrème de meest voorkomende variant die vaak wat dikker en zwaarder aanvoelt op de huid. Een zonnespray is snel te gebruiken én gemakkelijk uit te smeren. Een zonnebrandolie is niet voor elk huidtype weggelegd, omdat hij een lagere SPF heeft. Gebruik deze pas als je huid al wat donkerder gekleurd is. Tip: Lancaster heeft elke soort zonnebrand ruim vertegenwoordigd in haar collectie.

Zonne is smeren

4 van 12 artikelen gezien


Smeren kun je leren

Heb je de beste zonnebrand gevonden? Dan kan het smeren beginnen. En smeren kun je leren. Begin jouw zonvakantie of zondag altijd met een handjevol SPF 30 zonnebrand en smeer elk stukje blote huid in die je ziet. Herhaal dit proces minstens om de twee uur om de huid te beschermen. Vergeet ook je gezicht en haren niet te beschermen tegen de zon. Dit doe je bijvoorbeeld met de Sun compact van Lancaster en de Sun Protection Spray van Balmain Paris Hair Couture.

Aftersun: hoe werkt het?

Wist je dat de zon nog zeker acht uur doorwerkt op je huid? Een aftersun die hydrateert en verkoelt zijn daarom essentieel na een dag zonnebaden (ook al ben je niet verbrand). Je wilt namelijk de vochtbalans herstellen en vervellen voorkomen. Zo behoud je namelijk ook dat lekker bruine kleurtje. Kies bij voorkeur voor een aftersun op waterbasis met hydraterende stoffen als glycerine en hyaluronzuur. Je vindt ze in de collecties zoncosmetica van Lancaster, La Mer en Collistar.

Zonbescherming: feiten & fabels

Ho stop ho! Neem nog even de volgende feiten en fabels door, voordat je op zonvakantie gaat en/of nieuwe zoncosmetica aanschaft:

  • De zon is goed voor je – iedereen kan wel wat Vitamine D gebruiken
  • Waterproof zonnebrand hoef je minder vaak aan te smeren – fabel met de hoofdletter F
  • Hoe hoger de SPF, hoe langer de bescherming – klopt als een bus
  • Met een T-shirt aan verbrand je niet – probeer dit niet uit
  • Je verbrandt al na 15 minuten onbeschermd zonnen – nog sneller dan het licht
  • Met een hoge SPF word je niet bruin – wel bruin, niet rood
  • De SPF van zonnebrand daalt als je ‘m in de zon legt – waar is de schaduw?
  • De zon schijnt altijd, ook achter de wolken - dus ook dan smeren!

Lees meer