Dresscode bruiloft Cocktail dresscode

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Een stijlvolle cocktailjurk, opvallende sieraden, hoge hakken en een statement tas: dat zijn de items waarmee je de show steelt wanneer de dresscode Cocktail luidt.

COCKTAIL DAMES: DO’S & DON’TS

  • Ga voor een cocktailjurk die net boven de knie valt
  • Een beetje bloot is toegestaan, maar een goede balans is belangrijk
  • Geen cocktaillook is compleet zonder bijpassende hakken en accessoires

DE COCKTAILJURK

De bruid overschaduwen is een no-go, maar opvallen mag zeker. Van een felle kleur tot een bijzondere halslijn en een ultra-vrouwelijk silhouet: de jurk is het middelpunt van je outfit. Lees én bekijk hoe je je lichaam het beste opmeet en bepaal zo de perfecte maat van je jurk.

COCKTAIL-PROOF SCHOENEN

Cocktail en hoge hakken gaan hand in hand. De stilettohak is er voor de echte durfallen onder ons. Meer stabiliteit nodig? Op een stevige blokhak kom je geheid de hele avond feestend door en sta je tot in de late (of juist vroege) uurtjes op de dansvloer.

TASSEN BIJ DE DRESSCODE COCKTAIL

Feest of geen feest: jouw belangrijkste spullen verdienen altijd een mooie plek om opgeborgen te worden. Maak deze extra feestelijk met een kleine crossbodytas of een statement clutch.

FEESTELIJKE SIERADEN

Klaar ben je pas echt wanneer je je outfit afmaakt met de juiste sieraden. Zowel eye-catchers als minimalistische items zijn geoorloofd. Kies de stijl die bij jou past en hou daarbij ook rekening met hoe uitbundig of kleurrijk de rest van je outfit is.

Bekijk ook de andere dresscodes