Dresscode bruiloft Geen dresscode

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Wat voor een outfit draag je precies als er geen specifieke dresscode is? Van een pastelkleurig damespak tot een zwierige rok: alles kan. Zolang jouw outfit maar vrolijk gekleurd is en gemaakt van zomerse materialen.

GEEN DRESSCODE DAMES: DO’S & DONT’S

  • Kies voor één statement item en hou de rest van je outfit ingetogen
  • Probeer zwart te vermijden in kleding en kies voor felle of pastelkleuren, mits ze bij je uiterlijk passen
  • Kies voor luchtige materialen zoals katoen, linnen en crepe. Details zoals volant en mesh maken het extra zomers

DE JUISTE OUTFIT

Deze dresscode is perfect om je eigen stijl te laten zien, mits het chic blijft. Ben je geen type voor een jurk? Kies dan voor een damespak, een mooie jumpsuit of een plooirok. De opties zijn eindeloos.

DE SCHOENEN

Hakken zijn geen must, dus speel met contrasten. Combineer een romantische jurk met stoere loafers of muiltjes en een broekpak met hoge hakken. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit en dus niet over- óf underdressed bent.

DE TIJDLOZE TAS

Wanneer je jezelf niet aan een dresscode hoeft te houden, hoeft je tas niet extravagant te zijn. Complementeer je outfit met een iets tijdlozer (maar wel feestelijk) exemplaar.

STATEMENT SIERADEN

Net zoals de rest van je outfit, mogen de sieraden best opvallen (mits er een balans is). Helemaal van nu zijn de statement oorbellen. Kies voor een enkele opvallende oorbel, of een duo.

Bekijk ook de andere dresscodes