Dresscode bruiloft Smart casual dresscode

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Niet al te chic, maar wel gekleed: dat is het stijladvies voor als je je kleedt volgens de dresscode Smart casual. Combineer met kleuren, materialen en details, maar doe alles met mate.

SMART CASUAL DAMES: DO’S & DONT’S

  • Ga voor een chique look zonder te overdrijven
  • Opvallen met sprekende kleuren mag, maar blijf weg van jurken met drukke prints
  • Balanceer een korte jurklengte met wat langere mouwen en andersom

DE SMART CASUAL JURK

De perfecte Smart casual jurk is netjes, maar nooit saai. Zo wordt een jurk met een klassiek silhouet net iets specialer dankzij verschillende texturen en bijzondere details. Lees én bekijk hoe je je lichaam het beste opmeet en bepaal zo de perfecte maat van je jurk.

KLASSIEKE SCHOENEN

Van zwart tot nude en van glad leer tot suède: kies voor klassieke pumps. Helemaal van nu is de queenie hak. Een stuk lager dan de stiletto en daarmee heel comfortabel voor een dag- én avondprogramma.

DE SMART CASUAL TAS

Ook hierbij geldt: “less is more”. Of je nou gaat voor een chique handtas, een kleine crossbodytas of een clutch: houd je aan de dresscode Smart casual door rustige kleuren en subtiele details.

SUBTIELE SIERADEN

Sieraden als verfijnde armbanden, sierlijke kettingen en mooie oorbellen geven jouw Smart casual-look een extra feestelijke touch. Laat de sieraden je outfit niet overnemen, de focus blijft op de jurk liggen.

Bekijk ook de andere dresscodes