Interview & it items 10 minuten met... Yuki

Anouk, Content editor

Als schrijver, DJ en als vriend van influencer Lizzy van der Ligt, heeft Yuki Kempees regelmatig te maken met mode. Deze week spraken we hem over zijn persoonlijke stijl en wat we de komende tijd van hem kunnen verwachten.

Dance the night away

Jazz in de Gracht

Een unieke muziekervaring in de magische grachtengordel van Den Haag. Jazz in de Gracht is precies zo’n evenement waar je het hele jaar al naar uitkijkt. Wat begon als een buurtfeest met een aantal boten is uitgegroeid tot een waar begrip. Maar liefst drie dagen lang kun je genieten van verschillende muziekstijlen zoals jazz, soul, blues en pop. Voor ieder wat wils dus.

**Oerol **

Oerol, het fenomeen. Het jaarlijks terugkerende festival is sinds 1982 uitgegroeid tot een van de grootste locatietheaterfestivals in Europa. Maar liefst 70 bijzondere locaties op het eiland Terschelling zijn het decor voor verschillende optredens van artiesten en kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zet 14 t/m 23 juni in je agenda want deze unieke ervaring op Terschelling wil je niet missen.

Je doet van alles en daarom juist de vraag - wat doe je precies?
In 2014 heb ik de roman ‘Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn’ geschreven. Momenteel ben ik bezig met mijn tweede roman en schrijf ik maandelijks een column voor de Glamour. Ook heb ik een live DJ-act, Kris Kross Amsterdam, waarin ik vooral het vocale gedeelte doe. Samen met twee DJ’s tour ik internationaal en spelen we in clubs en op festivals.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?
Op dit moment werk ik samen met Red Bull aan een solo EP - een mix van zang, rap, pop- en dancemuziek. Hiervoor zit ik bijna iedere dag in de studio. Als ik de studio uitkom, ben ik met Lizzy. Zij is blogger van beroep en vaak moet ik haar nog even helpen met foto’s maken. Dan zijn we in de avond samen, gaan we uit eten en wat leuks doen of we ploffen op de bank met Netflix en chips.

Wat betekent mode voor jou?
Net als in de muziek of tijdens het schrijven, kun je geïnspireerd raken in mode. Voordat ik een relatie met Lizzy kreeg, betekende mode niet veel voor mij. Dat is in vier jaar erg veranderd. Ik ging me verdiepen in trends, bepalen wat mijn smaak is en mode omarmen. Dat draag ik nu uit, ook met de hulp van Lizzy die me vaak tips geeft of wijst op iets dat bij me zou kunnen passen.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Ik denk dat streetstyle het best bij mij past. Niet dat ik altijd volledig street gekleed ga, maar dan combineer ik het met minimalistische items. Bijvoorbeeld een pantalon van Tommy Hilfiger met een oversized T-shirt van Supreme. Zo voorkom ik dat ik mezelf te jong kleed. Ik draag bijna altijd sneakers, maar ik kan voor een gelegenheid ook Gucci loafers aantrekken.

Bij welke merken shop je het liefst?
Van Supreme ben ik al een aantal jaren fan, al wordt dat steeds minder. Ik vind Scandinavische merken als Won Hundred en Samsoe & Samsoe ook erg tof. Qua jeans draag ik bijna alleen maar Levi’s. De collectie die nu op mijn netvlies gebrand staat omdat het zo’n gigantische impact heeft, is de collectie van Virgil Abloh voor Louis Vuitton. Een gamechanger.

Waar haal je doorgaans je inspiratie vandaan?
Muziek geeft me vaak een gevoel mee - een gevoel waar ik me naar kleed. Sta ik op het podium met Kris Kross, dan kleed ik me urban, stoer. Ik moet dan iets overbrengen op het publiek en daar draagt mijn kleding aan bij. Als ik wakker word, is Frank Ocean vaak een artiest waar ik naar luister. Dan kleed ik me minimalistischer, meer ingetogen. Als ik niet weet wat ik moet aantrekken, zet ik een nummer op dat past bij mijn mood.

Welk item uit jouw garderobe kun je niet wegdoen?
Ik ben onlangs mijn all time favorite luipaard jasje uit de 2016 collectie van Supreme verloren op tour in Azië. Dat kwijtraken was ongelofelijk. Ik heb mijn koffer misschien wel drie keer gecontroleerd nadat ik hem had uitgepakt. Nu is het waarschijnlijk mijn op maat gemaakte smoking van Tommy Hilfiger.

Wat zijn jouw designer it items op dit moment?
Alles wat vintage is. Ik heb een gouden vintage Rolex met een groene band van krokodillenleer. Je kan tegenwoordig voor een goede prijs een oude Rolex op de kop tikken - daarmee maak je gewoon een statement. Klasse boven dure artikelen. Daarnaast is travelgear erg belangrijk voor mij. Reizen doe ik met een Rimowa koffer, omdat die het mooist en stevigst zijn en je vaak complimenten krijgt van de stewardessen.

Als influencer ben je vaak in the picture. Hoe zorg je voor afwisseling in je looks?
Ik zie mezelf niet echt als influencer, al krijg ik vaak wel die titel. Ik zie mezelf meer als artiest met liefde voor mode. Toch deel ik die liefde via Instagram en dat maakt me dan wel weer een influencer. Ik probeer nooit twee keer dezelfde look te posten. Ik draag vaak verschillende petjes, horloges en sneakers. Die kunnen een hele look maken en dus ook veranderen. Combineren zit hem in de details.

Wat is de laatste look die je is bijgebleven?
Eén uit de mannenshow van Louis Vuitton, waar Virgil Abloh hoofdontwerper van is geworden. Hij brengt streetstyle over op high end fashion. Zijn invloeden uit kunst en muziek, maar ook uit de maatschappij, zijn zo mooi verwerkt in zijn ontwerpen.

Welke musthaves moet je het komend seizoen in je garderobe hebben?
Een grote travelbag, een mooi colbert en een toffe hoed. En mocht je nog deel willen nemen aan de Bulky Dad shoe of de Fanny Pack trend, dan is dit het laatste seizoen dat het nog hip is.

Tot slot… Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
Begin 2019 verwacht ik mijn solo EP. Mijn eigen merchandise lijn begint langzaam vorm te krijgen. Binnen nu en twee maanden is er een nieuwe plaat waar ik met Kriss Kross aan heb gewerkt én we zullen deze zomer onder andere op Tomorrowland en Mysteryland staan.

Meer aanbod

Ben je benieuwd geworden naar de nieuwe designercollectie? Laat je inspireren door alle designer it items van dit seizoen. Bekijk it items