De Groene Studio
Mode & Lifestyle
05
AUG '21

Duurzamere keuzes

De Bijenkorf staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. We willen je inspireren om duurzamere keuzes te maken, online én in de winkels. Al onze duurzamere kleding en producten zijn herkenbaar door het logo met de groene bij. Schoonheid en duurzaamheid gaan namelijk hand in hand bij deze items, die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en/of milieu én die voor ten minste 50% bestaat uit duurzamere materialen of grondstoffen. Ontdek onze duurzamere keuzes op gebied van mode en accessoires, woonitems en delicatessen.

placeholder
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Duurzamere damesmode

Anno 2021 zijn er steeds meer modemerken met duurzamere collecties die bijvoorbeeld gerecyclede stoffen of ecologische materialen bevatten. Zo vind je in de collecties van Ganni, Samsøe & Samsøe en Alchemist items van gerecycled polyester, gecertificeerd wol en biologisch katoen. Ontdek vanaf deze maand bij de Bijenkorf ook een exclusief assortiment met prachtige vintage kledingstukken en accessoires van merken als Burberry, Gucci en Bottega Veneta. Met vintage koop je niet alleen een uniek kledingsstuk of accessoire, je verlengt ook de levensduur van het product. Dit bespaart grondstoffen, energie en afval van een nieuw product én zorgt voor een groene toekomst.

Ook op het gebied van cosmetica en verzorging zijn er grote duurzame ontwikkelingen gaande. De geuren van Abel en de verzorgingsproducten van Aesop zijn bijvoorbeeld volledig opgebouwd uit natuurlijke materialen en het skincare merk The Ordinary is 100% vegan en cruelty free.

Duurzamere keuzes - Damesmode

 • Duurzamer

  Ganni

  Midi blousejurk van biologisch katoen met streepprint

  245,-
 • Duurzamer

  alchemist

  Eloise kabelgebreide trui in merino wolblend met col

  159,95
 • Duurzamer

  CVRD

  Kenza mantel in wolblend met strikceintuur en steekzakken

  199,-
 • Duurzamer

  Maium

  Longline unisex regenjas met capuchon

  135,-

4 van 8 artikelen gezien


Duurzamere herenmode

De meeste mannen hebben meerdere jeans in hun kast liggen, maar wist je dat er gemiddeld 10.000 liter water nodig is voor één zo'n spijkerbroek? Gelukkig brengen vooruitstrevende merken zoals Levi's daar verandering in. Door het gebruik van katoen-hennep is er minder water nodig in de productie van hun nieuwe collecties, wat resulteert in schonere én gezondere bodems. En die perfect passende jeans? Die zit nog steeds even lekker. Combineer hem met een stoer T-shirt of een stijlvol overhemd van biologisch katoen voor een geheel duurzame look.

Ook biedt de Bijenkorf vanaf nu een kledingherstel en -reparatieservice aan voor je meest geliefde items; voor deze services zijn er minder of geen nieuwe materialen nodig waardoor we grondstoffen, energie en afval besparen. Dankzij de reparatieservice van de Bijenkorf krijgen jouw kledingstukken en accessoires een tweede leven. Ons netwerk van specialisten met kleermakers, leerateliers, juweliers en stomerijen alles herstellen wat je lief is, zodat je er weer jaren van kunt genieten. Je kunt de service op de dames- en herenafdeling van alle winkels vinden.

Duurzamere keuzes - Herenmode

4 van 8 artikelen gezien


Duurzamere woonitems

Een duurzame levensstijl begint bij jezelf. Je vindt bij ons eigen merk De Bijenkorf Home dan ook enkel producten gemaakt van biologisch gecertificeerd katoen.

Maar er zijn nog veel meer woonmerken die bijdragen aan onze visie op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft Dopper de plastic fles buitenspel gezet, verkopen we bijenhotels van Baza en hoef je dankzij Kinfill geen schoonmaakmiddelen met schadelijke chemicaliën meer te gebruiken.

Daarnaast verduurzamen we onze dranken- en delicatessenafdeling. Je vindt er bijvoorbeeld chocolade van duurzame merken zoals Tony's Chocolonely, Neuhaus en Chocolates From Heaven en onze eigen koffie is voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk.

Duurzamere keuzes - Wonen

4 van 8 artikelen gezien


De Groene Bij

Om je te helpen bij het maken van een verantwoorde keuze, zijn al onze duurzamere artikelen online en in de winkels voorzien van het groene bij-logo. We spreken van een duurzamer product wanneer het:

 • Gemaakt is met respect voor mens, dier en/of milieu
 • Bestaat voor minstens 50% uit duurzamere materialen of grondstoffen
 • Over de juiste certificering van de materialen of grondstoffen beschikt

Ontdek jouw nieuwe favoriete mode- en woonitems en zet met ons een stap richting een betere wereld. De Toekomst is Groen.

Alle duurzamere keuzes

4 van 8 artikelen gezien


Onze duurzaamheidsmissie

Bij de Bijenkorf streven we naar een wereld waarin iedereen bewuste keuzes maakt en kwaliteit het wint van kwantiteit. Met impactvolle aanpassingen willen we een verschil maken in het leven van onze klanten, onze partners en onszelf. Hiervoor hebben we verschillende duurzame doelstellingen opgesteld. Zo willen we in 2025:

 • Uitsluitend duurzamere merken verkopen
 • Onze eigen CO2-uitstoot met 29,4% verminderen
 • De bij van de rode lijst van bedreigde diersoorten afhalen

Ontdek hier wat de Bijenkorf nog meer doet om bij te dragen aan een groene toekomst.

Nieuw en duurzaam