Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Een duurzame reis naar Zwitserland
Lifestyle
25
JAN '22

Tips voor Zwitserland: Duurzaam reizen

Zwitserland staat bekend om spectaculaire uitzichten en bruisende steden, maar ook om kwaliteit en duurzaamheid. Met deze tips ga je bewuster op vakantie en dat is goed voor jezelf én de wereld.

Geschreven door
IngridContent Creator Lifestyle

Duurzaam reizen met de trein

Voor reizigers met een hart voor de natuur leiden alle wegen naar Zwitserland. Je zou er naartoe kunnen vliegen, maar de meest duurzame reis maak je natuurlijk met het openbaar vervoer. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks rechtstreekse treinen naar Zwitserland, waar de ongerepte natuur op je wacht.

De treinreis biedt niet alleen een gemakkelijke manier om van A naar B te komen, maar ook een moment om te genieten tijdens je vakantie. Bekijk hier het aanbod van panoramische treinritten in Zwitserland.

Ongestoord genieten van het uitzicht

4 van 12 artikelen gezien


Boten die je groene hart veroveren

De trein is niet het enige duurzame vervoersmiddel dat je kunt gebruiken in Zwitserland. Zo kun je in Bazel de Rijn oversteken met milieubewuste bootjes zonder motor en vaart er in Luzern een volledig klimaatneutraal schip. Dit MS Diamant-schip is geliefd bij zowel de locals als toeristen en is het toonbeeld van duurzaamheid op het water.

Eten volgens de seizoenen

Zwitserland is een voorloper als het gaat om duurzame, seizoensgebonden producten. In iedere stad en elk dorp zijn er lokale specialiteiten te ontdekken, maar we konden het niet laten om ons favoriete vegan restaurant te tippen.

In het bruisende Luzern vind je Karls Kraut en dit volledig plantaardige restaurant is met recht een hotspot te noemen. De kleine kaart garandeert zo weinig mogelijk verspilling en biedt toch voor iedereen wat wils. Je zit hier echt tussen de locals, wat een bezoek nog leuker maakt.

Duurzamer inpakken is het halve werk

Aangezien Zwitserland bekend staat als één van de duurzaamste landen in Europa, wil je natuurlijk niet te veel bagage meenemen. Een goede koffer of weekendtas van bijvoorbeeld Victorinox, een notitieboek, waterfles, koptelefoon en camera volstaan.

Wist je trouwens dat ook steeds meer Nederlandse merken een duurzame weg in slaan? Zo vind je in de collectie van Nortvi premium reisproducten gemaakt van milieuvriendelijke materialen en helpen de waterflessen van Dopper mee aan een wereld met minder single use plastic.

Boek jouw duurzame reis naar Zwitserland

Duurzaam reizen staat voor bewuster genieten van de natuur en lokale cultuur. Daarom heeft Zwitserland Toerisme een duurzame reis voor ons samengesteld, waar je als fan van de Bijenkorf 20% korting op krijgt. Van authentieke steden tot spectaculaire natuurparken: tijdens deze bijzondere vakantie ontdek je wat dit veelzijdige land allemaal te bieden heeft. Klik hier voor het arrangement en laat de voorpret beginnen!

Lees meer