De Bijenkorf Food stories

Shanice,

Voor iedereen die houdt van lekker eten en gezellig samenzijn heeft de Bijenkorf een heel nieuw assortiment van eigen merk Food stories. De collectie bestaat uit onder andere servies, textiel en kookgerei. Om mee te koken, bakken, tafelen en vooral om te delen.

Maak tafelen samen bijzonder.

Bijzonder Brunchen

Op een luie zondag is urenlang brunchen met zoete en hartige gerechten het fijnste dat er is. Muziek aan, tafel mooi gedekt en de geur van vers gezette koffie. De perfecte start van een nieuwe week met vrienden en familie.

Serveertips

Een mooi gedekte tafel is het halve werk en daar helpt de Bijenkorf graag bij. Het oog wil ook wat, dus combineer het witte en zwarte servies voor een speels effect. Ook steekt yoghurt met fruit mooi af in een zwarte kom. Dek de tafel met bestek, servetten en mooie glazen van Food stories. Vul de schaaltjes met boter, jam, honing, noten, verse eitjes en croissants. Geniet van elkaar én het eten.

High tea

Een high tea is een feest voor iedereen die houdt van thee, zoetigheid en goed gezelschap. Prik een datum, nodig je vrienden uit en maak er een bijzonder samenzijn van. Ook koffiedrinkers zijn natuurlijk van harte welkom.

Serveertips

Gebaksbordjes, een theepot, kopjes, schaaltjes en een taartplateau zijn de basis-ingrediënten voor een 'high-tea waardig' gedekte tafel. Maar wat je op de borden legt is minstens zo belangrijk. Denk aan een verse appeltaart, brownies en truffels. Daarnaast mogen verse scones, clotted cream en lemon curd natuurlijk niet ontbreken. Maak de tafel extra feestelijk met verse bloemen.

Borreltijd

Borrelen is bij uitstek een moment waarbij samen eten en delen centraal staat. Niets is gezelliger dan aan het einde van een dag met vrienden aan te schuiven aan een grote tafel vol tapas, olijven, brood en een borrel.

Serveertips

Een goede borrelplank is een must voor wanneer je uitgebreid gaat borrelen. De donkerhouten plank van Food Stories is een prachtige ondergrond voor witte kazen, noten en fruit. Borden zijn niet nodig, iedereen pakt, deelt, smeert en proeft wat hij zelf lekker vindt. Vul de schaaltjes met olijven, olie en zoutjes. Zet de wijn op tafel en genieten gegarandeerd.

Eindeloos tafelen

Wie houdt er niet van uitgebreid dineren? Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral als je een grote groep gasten hebt. Trek er een paar uur voor uit om in de pannen te roeren en de tafel sfeervol te dekken met zwart of wit Food stories-servies.

Serveertips

Een goed bereide risotto valt bij menig gezelschap in de smaak. Er zijn eindeloos veel variaties op mogelijk, denk bijvoorbeeld aan paddenstoelen, groene asperges en Parmezaanse kaas. Gebruik de gietijzeren Food Stories pan voor het perfecte resultaat. Dit gerecht steekt mooi af in een diep zwart bord, bij voorkeur geserveerd met een heerlijk glas witte wijn.

Maak de tafel extra bijzonder door de combinatie met houten onderborden en een mooie tafelloper.

Food stories Het verhaal

Ontdek de filosofie achter de bijzondere collectie en delicieuze etenswaren. Lees meer