How to: casual chic
Mode
01
SEP '21

Casual chic: zo draag je het

Pas in de jaren ’80 kwam er echte vrijetijdskleding voor mannen en begon langzaam een mannenmodebeeld te ontstaan. In het huidige modelandschap kennen we dan ook verschillende kledingstijlen voor heren. Onze favoriet? De casual chic look die ons toestaat zowel comfortabel als chic te zijn. Stel met deze tips makkelijk casual chic outfits samen.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

Fijne materialen

Een eerste tip is het kiezen van comfortabele varianten voor je essentials als overhemden, truien of broeken. Zo is het knitted shirt van Profuomo met zijn zachte stof een comfortabel alternatief voor het overhemd. Een overhemd van corduroy of denim is ook een goed idee en deze is naast casual ook nog eens tijdloos. Maak je preppy look af met een utility jacket en een chique chino.

Ontdek onze knitted shirts

4 van 9 artikelen gezien


Comfortabele broeken

Een jeans of chino is een goede basis voor een comfortabele outfit. Wil je je comfortabele look een chique uitstraling geven? Investeer dan in een pantalon met een koordsluiting of elastische band. Deze pantalons zijn zowel zakelijk als chic en zitten ook nog eens heerlijk.

Ontdek onze casual broeken

4 van 12 artikelen gezien


Altijd goed: overhemd met trui

Een combinatie die altijd geslaagd is voor zowel vrije tijd als op een wat zakelijker gelegenheid is een overhemd met een trui er overheen. Geef de voorkeur aan een overhemd met een button down kraagtype. Deze zal namelijk gedurende de hele dag mooi rondom je hals blijven zitten. Combineer deze combo met een chino, pantalon of jeans. Zorg er wel voor je dat je trui mooi over je broek valt.

4 van 12 artikelen gezien


Minimalistische sneakers

Denk jij aan casual? Dan zeggen wij: sneakers. Combineer je casual outfit wel met mooie minimalistische sneakers in neutrale kleuren als zwart, grijs of bruin. Effen witte sneakers zijn gegarandeerd een goede optie. Bovendien staan ze met bijna alles.

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer