Alles over het poloshirt
Mode
29
MRT '22

Het juiste poloshirt

Met een polo zie je er gegarandeerd stijlvol uit. Wel is het belangrijk dat je een poloshirt met de juiste pasvorm voor jouw lichaam draagt. Deze handige (stijl)tips helpen je het perfecte exemplaar vinden.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De ideale pasvorm

Polo’s mogen goed aansluiten op het lichaam. Niet te los, maar zeker ook niet te strak. Tussen de mouw en je biceps moet zeker één vinger passen en de mouwen horen op het breedste gedeelte van de biceps te vallen. Zo hebben je armen genoeg bewegingsvrijheid én komen ze er het beste uit. Zorg er bovendien voor dat de polo lager valt dan je riem. Ongeveer ter hoogte van je heupen.

Wil je zeker zijn dat je een poloshirt hebt met de perfecte maat? Maak dan gebruik van de maattabellen per merk.

De slim fit

Polo's zitten uiteraard het mooiste wanneer je ze in de juiste fit voor je lichaam draagt. Een slim fit polo zit strakker om het lichaam, voornamelijk bij de borst en armen. De slim fit accentueert de contouren van je lichaam, wat ideaal is voor mannen met een atletische bouw.

Alle slim fit polo's

4 van 12 artikelen gezien


De regular fit

Ben je lang en slank? Of ben je breder met een gezellig buikje? Kies dan voor een poloshirt met een regular fit. Deze fit geeft slanke mannen namelijk meer volume bij de smalle taille waardoor het lichaam beter in proportie is met de lengte. En ook is de regular fit perfect voor mannen die hun buikje willen verbergen.

Alle regular fit polo's

4 van 12 artikelen gezien


Belangrijke stijltips

De polo is tijdloos en makkelijk te combineren voor een casual chic outfit. Zo draag je de polo op zijn best:

  • Steek de polo in je broek in combinatie met een chique chino en als je een atletische bouw hebt of lang en slank bent. Boven een korte broek kun je de polo eroverheen laten vallen.
  • Zet de kraag nooit omhoog
  • Draag niets onder je polo om de contouren van de polo te behouden
  • Een licht gekleurde polo accentueert je spieren. Kies voor een polo met een donkere kleur als je bepaalde lichaamsdelen wilt verhullen.
  • Draag sportieve polo's die gemaakt zijn van speciale materialen ook echt alleen om in te sporten

Lees meer