Alles over het overhemd
Mode
03
NOV '21

Alles over het overhemd

Een overhemd is het meest veelzijdige item dat je als man kunt dragen. Zo draag je hem naar werk, op een feestelijke gelegenheid of in je vrije tijd. Tijd dus om stil te staan bij de verschillende soorten overhemden, pasvormen, eigenschappen én een aantal belangrijke stijltips.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De pasvorm

Een overhemd mag niet te los zitten, maar zeker ook niet te strak. Dit vind je precies terug in de regular fit, de meest gedragen fit voor heren. Het overhemd zit nonchalant over het lichaam.

Heb je een bredere bouw, een gezellig buikje of houd je gewoon van een losse pasvorm? Ga dan voor de comfort fit. Deze fit zorgt voor een ongetailleerde pasvorm en valt wijd over het bovenlichaam.

Ben je juist wel meer van de strakke overhemden? Kies dan voor een slim fit. Voor atletisch gebouwde heren die hun spieren willen accentueren bestaat er ook de extra slim fit.

Bekijk de regular fit

Ontdek de slim fit

4 van 12 artikelen gezien


Kraagtype

Het type kraag is een belangrijke eigenschap van het overhemd. In onze collectie overhemden tellen we vier verschillende types.

Bij een button down kraagtype kun je de kraag met knopen vastzetten aan het overhemd. Deze type vind je vooral bij casual overhemden. Deze boord is niet geschikt om met een stropdas te dragen.

De kent kraag is het meest voorkomende type kraag. De boord is geschikt voor zowel casual als zakelijk en kun je met of zonder stropdas dragen.

De cut away kraag is gemaakt om een stropdas bij je overhemd te dragen. De kraag loopt naar punten toe die wat verder uit elkaar staan dan bij de traditionele boord. Deze kraag is perfect om je stropdasknop mee te accentueren.

Bij de wide spread boord staan de punten van de kraag nog verder uit elkaar. Dit type is ideaal voor chique gelegenheden. Een stropdas een must.

Voor een chique gelegenheid

4 van 12 artikelen gezien


Het casual overhemd

Houd je toch meer van casual? Een overhemd met ruitenprint, een denim shirt of één gemaakt van jersey zijn dan uitstekende opties. Zowel stijlvol op een jeans als op een chino.

4 van 12 artikelen gezien


Het witte overhemd

Hét overhemd dat iedere man in zijn garderobe moet hebben, is ongetwijfeld een wit exemplaar. Dit is namelijk geschikt voor zowel zakelijke en feestelijke gelegenheden als voor in je vrije tijd. Tip: draag je witte overhemd - altijd en overal - in je broek.

Bekijk het aanbod

4 van 12 artikelen gezien


Het feestelijke overhemd

Er stijlvol uitzien tijdens op een feestelijke gelegenheid is zo gepiept met een overhemd. Ga voor een feestelijk overhemd in een glanzende stof, kies voor een opvallende print of pak uit met feestelijk zwart. Ga je op chic? Steek je feestelijke overhemd in je pantalon en maak de outfit af met een horloge.

4 van 6 artikelen gezien


Stijltips

  • Stop je overhemd altijd in je broek. Een casual shirt kun je wel over je broek heen laten vallen.
  • Draag je een stropdas? Sluit dan alle knopen van je overhemd.
  • Zonder stropdas mag bij zakelijke aangelegenheden het bovenste knoopje open.
  • In je vrije tijd kun je ook de tweede en misschien zelfs het derde knoopje open houden.
  • Het onderste knoopje van een overhemd doe je altijd dicht, ongeacht de situatie.
  • De mouwen van een overhemd kan je gerust eens oprollen, ook op kantoor wanneer de bedrijfscultuur dat toelaat.
  • Een overhemd met een print? Goed idee voor in je vrije tijd en tijdens kerst. Kies voor een subtielere print bij een zakelijke aangelegenheid.
  • Manchetknopen zijn onmisbaar tijdens kerst en ook op kantoor zijn ze toegestaan.

Ben je benieuwd naar nog meer tips, specifiek voor jou? Maak dan gebruik van onze Online Personal Styling service.

Ontdek onze gehele collectie overhemden

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer