Winkels & Openingstijden
Klantenservice

How to wear Het pak

Geschreven door

Emma, Content editor

Het pak is een must voor elke herengarderobe, maar hoe maak je optimaal gebruik van deze klassieker? Lees hier styling tips & tricks over hoe je een pak op verschillende manieren kan dragen.

Zakelijk

Een pak is bij uitstek een zakelijk tenue. Combineer het geheel met een paar mooie veter- of gespschoenen en bijpassende businesstas en riem. Met een goed zittend overhemd maak je het af. Afhankelijk van de gelegenheid voeg je een stropdas toe. Tegenwoordig is dit niet meer de norm, maar het geeft wel een extra formele uitstraling.

Let bij de aanschaf van een pak goed op het materiaal. Ga voor kwaliteit: kies voor duurzame materialen als wol of zuiver katoen.

Sportief

Het pak - of alleen het jasje ervan - is zeker ook sportief te combineren. Draag onder het colbert een coltrui of wit T-shirt. Qua broek kan je gaan voor een sportieve pantalon of jogger. Kies bijvoorbeeld een broek met een witte bies aan de zijkant en je sportieve look is geboren.

Qua schoenen zit je helemaal goed met een paar witte sneakers. Een fannypack maakt het geheel af: kies bijvoorbeeld voor een tas van pinqponq.

Feestelijk

Heb je een feestje in het verschiet? Je kan een pak ook zeker dragen zonder té formeel voor de dag te komen. Dit doe je door voor een overhemd met print en een paar smart casual of casual veterschoenen te kiezen.

Rol de mouwen van het overhemd op, laat je jasje achterwege en je bent klaar voor de dansvloer.