Nieuws op gebied van duurzaamheid
Mode
09
SEP '21

In balans met de natuur: duurzamere kleding en schoenen

In deze tijd hebben we geleerd om stil te staan en in balans met onszelf en de natuur te leven. De natuur staat symbool voor de optimale balans en we ontdekken steeds meer hoe we harmonieuzer kunnen leven. Enerzijds hullen we ons in warme winterkleding om heerlijk in de natuur te vertoeven. Anderzijds brengen we de natuur in onze garderobe door te kiezen voor biologische en gerecyclede materialen. Laat je inspireren door onze duurzamere wintermode, gemaakt met respect voor het milieu, waar je de natuur heerlijk in kunt ontdekken.

placeholder
Geschreven door
LeoContent creator herenmode

Kleding van biologisch katoen en gerecyclede plastic flessen

Katoen is het meest geproduceerde textiel. Helaas worden er vaak schadelijke pesticiden bij de productie gebruikt. Ons topmerk Profuomo kiest steeds meer organisch of biologisch katoen. Door gebruik te maken van plantaardig of dierlijk afval worden chemische bestrijdingsmiddelen vermeden. Bovendien is biokatoen heerlijk zacht en zit het lekkerder dan gewone katoen. Voor haar duurzamere jassen vervangt Profuomo donsveren met Ecodown vezels, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Laat je inspireren door het duurzamere aanbod van Profuomo en bescherm het milieu in stijl.

Ontdek de duurzamere kleding van Profuomo

4 van 12 artikelen gezien


Jassen van gerecycled materiaal

Vroeger was de keuze voor kleding dat gemaakt was van gerecycled materiaal beperkt. Nu zien we dat steeds meer merken hier gebruik van maken. Zo ook ons topmerk Gant. Dit merk produceert mooie jassen van gerecycled materiaal, zonder afbreuk te doen aan stijl of kwaliteit. Hierdoor slaagt het merk erin de afhankelijkheid van fossiele bronnen en de impact op het milieu te verminderen. Van het praktische windjack tot de warme puffer: welke duurzamere jas van Gant kies jij?

Ontdek de duurzamere jassen van Gant

4 van 12 artikelen gezien


Jeans geproduceerd met minder water

Wist je dat er, gemiddeld, zo’n 10.000 liter water verbruikt wordt voor de productie van één spijkerbroek? Gelukkig brengt Levi's daar verandering in. Door het gebruik van katoen-hennep is er minder water nodig in de productie, wat resulteert in schonere én gezondere bodems. Dit nieuwe, innovatieve hennepgaren, speciaal ontworpen voor Levi's®, is zo zacht als katoen. Dit resulteert in duurzamere jeans die even stevig, stijlvol en comfortabel is als iedere andere Levi's® jeans.

Ontdek de duurzamere jeans van Levi's

4 van 12 artikelen gezien


Schoenen van ecologisch leer en natuurlijk rubber

Een stap richting een duurzamere garderobe? Die zet je op een stijlvolle schoen van duurzamere merken als Timberland, Veja of Up.

Door gebruik te maken van duurzaam leer in laarzen en sneakers is Timberland op weg naar een duurzame toekomst. Sneakermerk Veja blijft sinds 2005 de sneakermarkt veranderen en ook in 2021 stellen ze niet teleur met hun collecties duurzamere sneakers gemaakt van plantextracten, recycled plastic flessen en ecologische materialen als rubber.

Nieuw bij ons is het schoenenmerk Up. Door duurzamere materialen als biologisch katoen met een EVA-zool te combineren, slaagt dit merk er in een lichte én duurzame sneaker op de markt te brengen.

Ontdek duurzamere schoenen

4 van 12 artikelen gezien


De Toekomst is Groen

De Bijenkorf staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. Wij streven naar een wereld waarin iedereen bewuste keuzes maakt en kwaliteit het wint van kwantiteit. Lees meer en laat je inspireren door onze impactvolle initiatieven én die van onze merken op het gebied van duurzaamheid en ontdek hoe je zelf bij kunt dragen aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. Elke stap, hoe klein ook, is er al één in de goede richting. De Toekomst is Groen.