Online pak kopen
Mode
01
DEC '20

Hoe vind je online het perfecte pak?

Wat straalt er meer kracht en zelfvertrouwen uit dan een man in een goed pak? Met deze tips scoor je online je perfecte pak in no-time. Wist je bijvoorbeeld dat je het beste twee broeken en één colbert kunt shoppen aangezien een broek sneller verslijt?

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De ideale pasvorm

Houd je van aansluitend? Draag dan een slim fit model. De regular fit is ideaal als je het net wat losser wilt. Let op: de vouw bij de schouders moet precies op de overgang naar de armen vallen. Je hebt jouw perfecte pasvorm en maat gevonden wanneer de rug glad en niet geplooid is en de mouw tot net boven je pols komt zodat de manchetknopen te zien zijn.

De slim fit

4 van 10 artikelen gezien


Materiaal

Ook stofkeuze is belangrijk bij het uitzoeken van een pak. Zo is wol geschikt voor zowel zomer als winter. Deze stof heeft een goede ventilatie én valt mooi om het lichaam. Hartje winter doet tweed het juist goed, een warmere variant van wol. Pakken van katoen zijn luchtig en daardoor veelzijdig. Bij zomerse temperaturen is een linnen pak het fijnst.

Ideaal voor de wintermaanden: pakken en colberts van wol(blend)

4 van 12 artikelen gezien


Kleur van het pak

Een zwart pak is tijdloos, klassiek en geschikt voor ongeveer elke gelegenheid. Toch is het ook goed om eens andere kleuren te overwegen. Kies een blauw pak of een exemplaar in het grijs bij zakelijke gelegenheden. Pakken in deze kleuren kan je bovendien makkelijk feestelijker maken met een rood vlinderstrikje.

Ook kleuren als beige, bordeauxrood en olijfgroen zijn modern, stijlvol én makkelijk te combineren. Een lichter gekleurd overhemd of een zwarte coltrui in de winter is dan weer wel een must.

4 van 11 artikelen gezien


Extra stijltips

  • Houd de onderste knoop van je colbert altijd open.
  • Laat altijd een klein beetje mouw zien.
  • Gebruik geen verschillende patronen (bijvoorbeeld: ruiten colbert met gestreept overhemd).
  • Sluit altijd alle knopen van een overhemd als je een stropdas draagt.
  • Geen stropdas? Houd dan het bovenste knopje open.
  • Het overhemd stop je het liefst in je broek en bij een goed zittende pantalon hoef je geen riem om.
  • Rol een formele pantalon nooit op.
  • De vouw op de broekspijp moet altijd in het midden zitten.


Ben je benieuwd naar nog meer tips, specifiek voor jou? Maak dan gebruik van onze Online Personal Styling service.

Nieuwe collectie: pakken en colberts

4 van 12 artikelen gezien


Op maat gemaakt

Een nieuw pak kopen alleen is niet genoeg. Soms kan hij nog een extra touch nodig hebben om echt perfect te zitten. Maak je geen zorgen over te lange broekspijpen of een te ruim jasje. Met onze tailor service laat je jouw pak op maat vermaken. Beschikbaar in iedere Bijenkorf-winkel.

Lees meer