Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Zonnebrillengids
Mode
23
MRT '22

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Het beschermen van je ogen is van essentieel belang in de zomer, een stijlvolle zonnebril mag daarom niet op je neus ontbreken. Een zonnebril kiezen met een geschikt montuur voor je gezicht is alleen niet altijd zo voor de hand liggend. Ontdek in deze gids welke zonnebril bij jouw gezicht past en ga een stralende zomer tegemoet.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De beste zonnebril voor een rond gezicht

Een rond gezicht herken je aan iets bredere jukbeenderen en een voorhoofd en kaak met dezelfde breedte. Met een rechthoekig of vierkant montuur laat je je gezicht optisch langer en slanker lijken. Probeer ronde monturen te vermijden, deze benadrukken de vorm van je gezicht.

Zonnebrillen voor een rond gezicht

4 van 12 artikelen gezien


De beste zonnebril voor een ovaal gezicht

Heb je een langer gezicht met een afgeronde kaaklijn en ronde kin, dan heb je een ovale gezichtsvorm. Een zonnebril uitkiezen is voor jouw gezichtsvorm helemaal geen probleem. Of je nu kiest voor een rond, vierkant of aviator montuur: ieder model zal je ongetwijfeld goed staan.

Zonnebrillen voor een ovaal gezicht

4 van 12 artikelen gezien


De beste zonnebril voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een hoekige kaaklijn met voorhoofd en kaak die dezelfde breedte hebben. Met een ronde of ovale zonnebril verzacht je scherpe gelaatstrekken en breng je meer balans in je gezicht. Ook rechthoekige monturen zijn geschikt voor de vierkante gezichtsvorm, maar deze kunnen je wel een strengere uitstraling geven.

Zonnebrillen voor een vierkant gezicht

4 van 12 artikelen gezien


De beste zonnebril voor een driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht is op het breedst op de voorhoofd en heeft smallere kaken. Kies bij deze gezichtsvorm voor een aviator of wayfarer zonnebril. Zonnebrillen met een groot montuur zijn ook zeker geschikt voor dit gezichtsvorm.

Zonnebrillen voor een driehoekig gezicht

4 van 12 artikelen gezien