Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Feestkleding en party outfits Feestelijke gelegenheid: gala

Geschreven door

Leo, Content creator herenmode

Een van de meest gevraagde dresscodes bij een gala is Black Tie. Deze formele maar zeer leuke dresscode heeft wel een aantal verplichtingen voor je feestkleding. Wij zetten deze, samen met een paar tips, voor je op een rij.

Horloge: wel of niet?

Bij de dresscode Black Tie is een horloge eigenlijk niet toegestaan. Echter, in deze tijd waarin de klok ons leven dicteert, is het chiquer om naar een horloge te kijken dan naar je telefoon. Dit stijlvolle horloge van Maurice Lacroix is de finishing touch van jouw gala-outfit.

Het ideale galapak

Bij de Black Tie dresscode is een smoking een must. Bij voorkeur draag je een single-breasted jasje. Dit is een colbert waarvan de knopen zich op een rij aan één kant bevinden. Wil je echt uitpakken met je outfit? Ga dan voor een colbert van fluweel of satijn.

Het overhemd

Het overhemd hoort bij de Black Tie dresscode spierwit te zijn. Het liefst ga je voor een smokingoverhemd met een blinde knoopsluiting, zodat je de knopen van het overhemd niet ziet. Wij geven de voorkeur aan overhemden met het Kent of wide spread kraagtype. Maak je outfit compleet met een paar chique manchetknopen.

De schoenen

De schoenen maken de man, zeker ook bij een galapak. Kies voor zwarte (lakleren) veterschoenen en draag er bij voorkeur zwarte sokken in.

De vlinderdas

Zoals de naam het zelf al zegt: bij feestkleding volgens de Black Tie dresscode is een zwart vlinderstrikje een must. Voor een minder formeel event of een kerstgala kun je prima een vlinderdas in een andere kleur dragen. Wil je extra feestelijk voor de dag komen? Kies dan voor een kerstkleur zoals rood of groen.

HERENMODE Meer inspiratie

Ontdek nog meer advies of outfit inspiratie en lees hier ook meer over de laatste trends op gebied van mode