Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Hoe onderhoud ik mijn schoenen en tassen?

Schoenen en tassen. Om ervoor te zorgen dat je er zo lang mogelijk van geniet, is een goede verzorging belangrijk. Door schoenen regelmatig te poetsen en in te sprayen, behoud je de kwaliteit van het materiaal. En door je tassen met liefde te verzorgen, gaan ze langer mee. Ontdek hier hoe je het onderhoud van je schoenen en tassen aanpakt.

Schone schoenen

Er bestaan veel verschillende producten om je schoenen mee te onderhouden. Zo zorgt een beschermende schoenspray ervoor dat vuil minder goed grip krijgt op je schoenen. Daarnaast zijn er producten die je gebruikt om je schoenen schoon te maken op het moment dat deze al vies zijn, zoals reinigingsschuim en shoe cleaners. Ook verzorgingsmiddelen zoals leercrèmes, die ervoor zorgen dat je schoenen blijven glanzen als pareltjes, zijn essentieel.

Per materiaalsoort is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt. Voor suède schoenen gebruik je bijvoorbeeld andere producten dan voor katoenen schoenen.

Leren schoenen onderhouden

Leer is erg stevig en soepel: het ideale materiaal dus om meerdere seizoenen van te genieten. Leren schoenen blijven het langst mooi als je ze af en toe insmeert met een voedende leercrème. Een kleurloze leercrème is hierbij een aanrader, omdat je deze op al jouw leren schoenen kunt gebruiken. Gebruik bij voorkeur pas een kleurcrème als de kleur van je schoenen iets doffer is geworden en je deze wilt terughalen.

Veeg eerst het vuil van je schoenen met een zachte borstel en smeer ze daarna goed in met een laagje leercrème. Je kunt hiervoor een theedoek gebruiken om het leer de matte finish te laten behouden, of een oud pantykousje om het leer extra te laten glimmen. Onze nummer 1 tip bij leren schoenen: gebruik schoenspanners. Deze absorberen het vocht en houden het leer mooi en soepel.