Cosmetica: How to Blush aanbrengen

Emma, Content Editor

Roze of perzik, poeder of crème: welke variant je ook kiest, een blush is er om je gezicht kleur en vorm te geven. In dit artikel vertellen we hoe en waar je het aanbrengt voor het meest natuurlijke effect.

Minder dan foundation heeft de keuze voor blush te maken met smaak en voorkeur. Het is niet zo dat een poederblush een héél ander effect geeft dan een crèmeblush. Hoe een blush op jouw huid tot zijn recht komt, valt of staat met de keuze voor de kleur. Roze of perzik is een goede keuze voor blondines met een lichte huid en dito haar, terwijl donkere huidskleuren prima weg komen met paars of rood. De enige regel die geldt bij blush is dat deze er zoveel mogelijk als een natuurlijke blos uitziet en niet als make-up. Je snapt: de goede kleur en een juiste manier van aanbrengen is dan enigszins vereist.

Poeder of crème?

Blush is er in poedervorm, als crèmeblush en ook zijn er vloeibare blushes. De meest voorkomende vorm van blush is poederblush. Heb je een vettere huid? Dan is poederblush een goede keuze vanwege de matterende werking. Een crèmeblush is wat vettiger en zal al snel onprettig voelen op je wangen. Wie een normale tot droge huid heeft, kan prima kiezen voor crèmeblush, zeker als je houdt van een glansje op de wangen. Heb je een poederblush op het oog? Check dan even hoe de finish is. Er zijn blushes met een matte finish en met shimmers. Welke je kiest, heeft te maken met smaak. Toch een kleine tip: voor de rijpere huid is een matte blush een betere keuze, omdat glittertjes de nadruk leggen op lijntjes en rimpels.

Kwast of vingers?

Het meest natuurlijke effect bereik je door je poederblush aan te brengen met een blushkwast. Deze kwast is middelgroot van formaat; hij is één tot twee slagen kleiner dan een poederkwast. Sommige merken kiezen leveren een klein kwastje mee bij hun blush. Erg handig voor onderweg, maar voor een optimaal resultaat kun je beter kiezen voor een wat groter formaat. Crèmeblush is vanwege zijn crèmige textuur perfect om aan te brengen met de vingers. Geef je toch de voorkeur aan een kwast? Geen probleem, crèmeblush laat zich ook verdelen met een blushkwast. Gebruik de kwast dan deppend en licht roterend in plaats van strijkend.

Waar komt m’n blush?

Een vuistregel uit de oude doos: glimlach naar jezelf in de spiegel, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van je gezichtsvorm en het effect dat je wil bereiken. Ronde of hartvormige gezichten kunnen ervoor kiezen de blush richting de slapen uit te werken, zodat de jukbeenderen worden geaccentueerd. Heb je een langwerpig gezicht dat je iets minder smal wil laten lijken? Werk blush dan uit richting de oren, dus meer horizontaal. Dit zorgt voor een optische verbreding. Hierbij kun je bovendien blush op het puntje van je neus, aan de onderkant van je kin en aan de bovenkant van je voorhoofd (bij de haargrens) aanbrengen, zodat het optisch verbredende effect wordt versterkt.

Volg de Bijenkorf ook op Snapchat via @Bijenkorfsnaps om op de hoogte te blijven van de laatste trends en tips op gebied van beauty.