Cosmetica: How to Concealer aanbrengen

Emma, Content Editor

Om vlekjes te verdoezelen, pukkeltjes weg te werken of donkere kringen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Wat moeten we toch zonder concealer (of vroeger: de camouflagestift)? Lees alles over hoe je het aanbrengt en welke soorten concealer er zijn.

Wat is een concealer?

Een concealer is een huidkleurige crème die je aanbrengt om oneffenheden in je gezicht te verdoezelen. Rode vlekjes, donkere kringen en pukkeltjes verdwijnen wanneer je ze aanstipt met dit wondermiddel. In tegenstelling tot een foundation gebruik je concealer alleen op de plekken die nodig zijn en niet over je gehele gezicht. Voor het meest onzichtbare resultaat (want dat willen we!) gebruik je het product in dezelfde kleur als je huidskleur, of zelfs een tintje lichter.

Waar breng je concealer aan?

Je brengt het product alleen aan op de plekken waar je het zelf nodig acht. Een plek die ook de nodige concealer kan gebruiken, is de huid onder de ogen. Echt waar: donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Verder is de huid rondom de neus en je mond vaak wat donkerder. Om de kleur recht te trekken met de rest van je gezicht, breng je ook daar een kleine hoeveelheid make-up aan.

Hoe breng je concealer aan?

Concealer kun je aanbrengen met je vingers of met een kwast. Je vingers zijn een prettige manier, omdat de concealer door de warmte van je vingers goed wordt verdeeld. Daarnaast kun je vrij precies werken met je vingers. Een kwast geeft een dekkend effect, wat handig is als je veel roodheid in je gezicht hebt. Onder de ogen breng je de concealer met een deppende beweging aan. Zet drie à vier stipjes onder de ogen en klop de concealer met je ringvinger (deze vinger geeft de minste druk) in de huid. Begin altijd met een flinterdun laagje en breng waar nodig een tweede laagje aan. Een te dikke laag concealer werkt averechts en benadrukt lijntjes en rimpeltjes. En da’s nou juist wat we níet willen.

Volg de Bijenkorf ook op Snapchat via @Bijenkorfsnaps om op de hoogte te blijven van de laatste trends en tips op gebied van beauty.

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Geniet van exclusieve privileges en voordelen. Meld u aan als Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending, aantrekkelijke acties en online stylingadvies.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl