How to wear Bikini

Emma, Content Editor

De bikini bestaat in tal van vormen, kleuren en modellen. Weet je eenmaal welk model geschikt is voor jouw figuur, dan is het verstandig om daar trouw aan te blijven. Voor wie toch wil variëren, kan dat doen met kleur en print.

Passen en meten

Bij het kopen van een nieuwe bikini is pasvorm natuurlijk erg belangrijk. Ook de kleur van je huid speelt een grote rol. Zo is een felgekleurd exemplaar prachtig op een donkere of zongebruinde huid, maar kan hij een lichaam heel flets maken als het nog bleek is. Lees hier welke bikini’s mooi zijn bij jouw huid.

Donkere of zongebruinde huid

Ben je een donkere schone of blank maar met een huid die snel en mooi bruin wordt? Dan zijn bikini’s in felle zomerkleuren perfect voor jou. Paars en kobaltblauw steken prachtig af op een sunkissed skin. Ben je donker van jezelf, dan staan oranje, geel en knalrood ongetwijfeld prachtig. Wil je er graag nog iets bruiner uitzien dan je al bent, ga dan voor de witte bikini. Eenmaal bruin genoeg hiervoor, dan steekt je huid alleen maar donkerder af.

Lichte huid

Eerder een bleekscheet dan een donkere schone? Niet getreurd, ook voor die huid zijn er genoeg mooie bikini’s. Ga voor aardetinten als taupe, aarderood of donkergroen. Dit palet gaat prima met een lichte huid en zet eventuele sproeten mooi in de aandacht. Nog veel belangrijker dan een passende bikini is een goede verzorging in de zon. Liever bleek dan rood is het credo. Bovendien kleurt ook een teer huidje wel in de zon, alleen gaat het iets minder snel. Alles is beter dan verbranden, dus smeren is van groot belang.

Prints

Voor iedere huidskleur zijn er bikini’s in mooie prints te vinden. Houd bij het uitzoeken van een geschikte print wel de kleuren binnen dat motief in de gaten. Geen schreeuwerige kleuren dus voor de lichte huid, maar een mooie Bretonse streep of een paisleyprint in retrokleuren. Dames met donkere huid kunnen zich verkneukelen aan wilde kleurexplosies. Ga los zolang het kan!

Weet je nu precies voor welke kleur je moet gaan, maar twijfel je nog over het model? Laat je adviseren over de pasvormen en type bikini’s in één van onze winkels of via onze online personal shopping service.