How to wear De transparante top

Emma, Content Editor

De transparante top is ook deze winter nog een modemust-have. Afgelopen seizoenen was de top het favoriete kledingstuk van menig modeliefhebbende vrouw. Dit kledingstuk hoeft niet voor een half jaar de kast in, want in de winter kun je luchtige tops eb blouses prima combineren met je najaarsgarderobe.

Chic en verfijnd

Met een doorzichtige of semi-doorzichtige top geef je iedere outfit een speelse twist. In de zomer werd de deze veel gecombineerd met een wijde rok. ’s Winters kan het item juist zorgen voor een chique en verfijnde uitstraling in combinatie met een wollen pantalon. Het is zelfs een goede optie voor de feestdagen, als je eens voor iets anders wilt gaan dan een jurk.

Erop

Hoewel de lichte stof van de top een lieflijke indruk maakt, kun je het item ook makkelijk gebruiken om een stoere outfit samen te stellen. Combineer je pastel- of nudekleurige exemplaar met een detroyed denim en een opvallende sneaker. Of stop hem in een rokje met een hoge taille, gecombineerd met een paar hoge laarzen. Een donkere uitvoering doet het goed met jeans of een bordeauxrode broek of rok.

Eronder

Tot zover alle kleding die je op de top kunt dragen, maar wat trek je eronder aan? Durfallen gaan voor een BH in contrasterende kleur. Met name lingerie met opvallende details als extra bandjes of kanten bewerkingen komt goed tot zijn recht onder een transparante top. Als dat een beetje te veel zichtbare huid is voor jou of je hebt het gewoon snel koud, niet getreurd. Een hemdje in overeenkomende kleur onder je blouse aantrekken doet weinig af aan je outfit, hij maakt het hooguit íetsje minder spannend.