Designer update De statement jas

Emma, Content Editor

De statement jas: een item dat de rest van je outfit in de schaduw zet. En dat doet deze jas dit seizoen door middel van oversized fits, mannelijke silhouetten en luxe materialen. Het is wellicht even een investering maar geloof ons als we zeggen dat dit het helemaal waard is.

Oversized fits

Hoe groter, hoe beter is het motto als je op zoek bent naar een statement jas. Niet alleen kan je er heerlijk in wegkruipen tijdens de koude herfst- en winterdagen, maar ook zorgt deze fit voor een on-trend look. Zo weet Acne Studios perfect op deze trend in te spelen en kun je ook bij merken als Victoria Victoria Beckham en Isabel Marant Étoile terecht voor een oversized jas.

Krachtige silhouetten

Met scherpe lijnen, voorgevormde schouders en klassieke reverskragen sla je dit seizoen een extra krachtig figuur. Maje, See by Chloé en Selected Femme zijn enkele merken die bewijzen dat deze mannelijk ogende designs juist voor een ultra-vrouwelijke look zorgen. Een extra sterk statement is dan ook snel gemaakt met dit stijlvolle silhouet.

Luxe materialen

Ook materiaalkeuze kan een statement zijn. Rijke materialen als wol en kasjmier zijn al seizoenen lang een trouwe vriend. Niet alleen zorgen ze voor een warm gevoel, ook voelen ze extra zacht aan. Naast de fijne exemplaren van onder andere WEEKEND MaxMara en Sandro, bieden de lammy coats van ARMA het ultieme statement.