Stedentrip Deze musea wil je niet missen

Rachelle, Content creator mode & lifestyle

Deze must-see musea staan niet alleen vol met prachtige schilderijen en indrukwekkende kunstobjecten; ze zijn van buiten al een kunstwerk op zich. Waan je in de gouden tijden van Palace Versailles in Parijs of laat je verrassen door de technologie van nu, in het digitale museum Teamlab Borderless in Tokio. Deze drie pareltjes van musea zullen je verbazen, verwonderen en inspireren.

YSL Marrakech

De kleurrijke stad Marrakesh loopt als rode draad door het leven van de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent (1936-2008). Nadat hij de stad in 1966 bezocht, kregen de kleuren, vormen en materialen uit Marokko een belangrijk rol in zijn meesterwerken. Het Yves Saint Laurent museum in Marrakesh toont de creatieve creaties uit Saint Laurents collecties, die de ontwerper gedurende zijn 40 jarige loopbaan creëerde. Van topstukken als de Mondriaan jurk tot het broekpak: stuk voor stuk ontwerpen die voor opschudding en vernieuwing zorgden.

Het prachtige museum staat op steenworpafstand van de Saint Laurent botanische tuin Jardin Majorelle en privé huis Villa Oasis. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, die ook zeker een bezoekje waard zijn.

teamLab Borderless Tokio

Het Japanse kunstcollectief teamLab opende in 2018 het eerst volledig digitale museum van de wereld: teamLab Borderless. Het 10.000 vierkante meter grote museum is een waar digitaal paradijs waar bezoekers zich kunnen vergapen aan vijf ruimtes met maar liefst vijftig digitale installaties. Het grenzeloze museum weet kunst, wetenschap, technologie en natuur met elkaar te versmelten op een bijzondere manier.

Met zijn bewegende digitale installaties en magische kleuren smeekt dit museum om gefotografeerd te worden. Hoewel er veel te vangen is op de camera is de nummer één plek waar iedereen in geïnteresseerd is, het waanzinnig mooie Forest of Resonating Lamps.

Palace Versailles Parijs

Het woord 'Versailles' bevat een flinke dosis mystiek: zelfs als je niet veel weet van het legendarische Franse kasteel, roept de naam alleen al beelden op van koninklijke pracht. Het kasteel staat ondertussen al dertig jaar op de wereldergfoedlijst en heeft een fascinerende geschiedenis. Het was vroeger het koninklijk paleis en sinds 1792 een nationaal museum: het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon.

Waan je in alle rijkdom van de 17e eeuw en de uitgesproken Barok stijl door de slaapkamer van Lodewijk de Veertiende, de beroemde Spiegelzaal en tientallen andere vertrekken.

Op reis 2019 Stedentrip

Ontdek hier alle inspiratie die je zal helpen om je volgende stedentrip fantastisch te maken

Lees meer