Vakantie in eigen land Highlights in Nederland

Rachelle, Content creator mode & lifestyle

Voor kunst, cultuur, goed eten en swingende muziek hoef je zeker niet altijd buiten de landsgrenzen te trekken. Dit voorjaar staat de Nederlandse uitagenda weer bomvol leuke festivals, theatervoorstellingen en culinaire ontdekkingen. Wij tippen je dolgraag de pareltjes, waar je dit voorjaar écht moet wezen.

Theater- en cultuurliefhebbers opgelet

Eindeloos veel mogelijkheden deze zomer voor wie van cultuur en theater houdt.

Rotterdamse Dakendagen

Het cultuurfestival van Rotterdam met als locatie vijftig verschillende daken in de stad. Dit jaar viert het festival zijn 5-jarig jubileum met een nieuwe selectie bijzondere daken en once-in-a-lifetime specials waaronder feestjes, optredens en sportactiviteiten in de lucht. Het doel van dit bijzondere evenement? laten zien hoe daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige en toekomstbestendige stad. Ook op het dak van de Bijenkorf Rotterdam kun je dit jaar weer een verrassend evenement verwachten.

De Parade

Het reizende theaterfestival De Parade strijkt ook dit jaar weer neer in de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Het hele jaar wachten we met smart op de spectaculaire optredens, vrolijke terrassen, de zweefmolen en de voorbijkomende festival looks. Hoe je jouw outfit een trendy festival tintje kan geven? Doe het met accessoires, zoals deze ultra zomerse strohoed van Barts of ga voor een andere vrolijk hoofddeksel.

Dance the night away

Jazz in de Gracht

Een unieke muziekervaring in de magische grachtengordel van Den Haag. Jazz in de Gracht is precies zo’n evenement waar je het hele jaar al naar uitkijkt. Wat begon als een buurtfeest met een aantal boten is uitgegroeid tot een waar begrip. Maar liefst drie dagen lang kun je genieten van verschillende muziekstijlen zoals jazz, soul, blues en pop. Voor ieder wat wils dus.

Oerol

Oerol, het fenomeen. Het jaarlijks terugkerende festival is sinds 1982 uitgegroeid tot een van de grootste locatietheaterfestivals in Europa. Maar liefst 70 bijzondere locaties op het eiland Terschelling zijn het decor voor verschillende optredens van artiesten en kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zet 14 t/m 23 juni in je agenda want deze unieke ervaring op Terschelling wil je niet missen.

Culinair Nederland

Houd je van lekker eten en drinken? Dan kom je deze zomer niets te kort.

Bacchus Wijnfestival

Wijnfanaten noteer 7-8-9-10 & 14-15-16 juni in je agenda, want Bacchus Wijnfestival keert voor de zesde keer terug in het Amsterdamse Bos en viert het feest ter ere van de wijn. Met ruim 300 wijnen die klaar staan om geproefd te worden, kunnen wijnliefhebbers kun hart ophalen. Van klassiek Europese tot smaakvolle nieuwe wereld wijnen. De Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren hun mooiste wijnen vanaf €3,- per glas. De sommeliers vertellen je alles over de wijnen en kleurrijke foodtrucks en topchefs zorgen voor de lekkerste wijn-spijs combinaties. Sounds like dream right?

Pompen & Verlouw in Den Bosch

Voor wie meer een fijn diner voor een kleiner gezelschap in gedachten had. Pompen & Verlouw in Den Bosch is een Instagramwaardige spot waar je vooral goddelijk kunt eten. Het restaurant was oorspronkelijk een garage uit de jaren 30, maar is door het architectenbureau Studio 34 South omgetoverd tot een warme hotspot. Het “all day brunch” concept is er eentje om van te houden. De hele dag door kun je genieten van de meest heerlijke brunchgerechten geïnspireerd door verschillende wereldkeukens en ’s avonds kun je hier eindigen voor een fijn diner.

Op reis 2019 Vakantie in eigen land

Ontdek nog meer inspiratie voor de beste vakantie in eigen land

Lees meer

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Gratis levering & retour
naar Duitsland

Shop nu