Vakantie in eigen land De leukste festivals in 2019

Geschreven door

Ingrid, Content creator lifestyle

De zomer is het festivalseizoen en daarom hebben wij de leukste bekende én onbekende festivals voor je op een rijtje gezet. Ontdek onze favorieten en ga op festival-tour door eigen land.

Stad & land

Flevoland, Lowlands: 16 t/m 18 augustus in Biddinghuizen

Een festival dat je uiteraard niet mag missen, is het levendige Lowlands. Jong en oud komen hier samen om van muziek, theater, film en beeldende kunst te genieten. Tip: met de Adidas Nite Joggers loop je comfortabel van stage naar stage op het gigantische festivalterrein.

Noord-Holland, Amsterdam Open Air: 1 en 2 juni in Amsterdam

Reken tijdens Open Air op elektronische muziek, kleurrijke decoraties en culinaire verrassingen. Er is geen mainstage, maar wel veel kleine podia met elk een eigen thema. Voeg vooral een pop of colour aan je outfit toe om extra op te vallen in het Amsterdamse Gaasperpark.

Het hoge noorden

Groningen, Noorderzon: 15 t/m 25 augustus in Groningen

Maak deze zomer eens een tripje naar het hoge noorden, bijvoorbeeld naar het podiumkunstenfestival Noorderzon. Trendvolgend, trendsettend en één groot zomerfeest. De perfecte plek dus om jouw nieuwe festivaloutfit te showen.

Terschelling, Oerol: 14 t/m 23 juni op Terschelling

Wanneer het eiland volop in bloei staat, vindt op Terschelling hét theaterfestival van Europa plaats. Op Oerol komt elke cultuurliefhebber aan zijn of haar trekken dankzij toneel, beeldende kunst en muziek.

Foto door: Niels de Vries

Magisch in het midden

Utrecht, Into the Woods: 13 en 14 september in Amersfoort

Mainstream en toch ook artistiek. Geloof ons, festival Into the Woods is als een waar sprookjesbos waar je oneindig lang kunt dansen en genieten van idyllische visuals.

Zuid-Holland, North Sea Jazz: 12 t/m 14 juli in Rotterdam

Al jarenlang favoriet onder de jazzliefhebbers: North Sea Jazz. Ook dit jaar kun je in Rotterdam terecht voor de lekkerste blues, soul, funk en hiphop. Wil je thuis verder genieten? Dat kan met een innovatieve Sonos speaker.

Gelderland, Down the rabbit hole: 5 t/m 7 juli in Ewijk

Down The Rabbit Hole wordt ook wel het kleine broertje van Lowlands genoemd. Dit festival brengt je de artiesten van nu en de sfeer van een mini-vakantie. Vergeet daarom vooral je camera niet!

Foto's door: Ben Houdijk

Het zonnige zuiden

Zeeland, Concert at Sea: 27 t/m 29 juni in Ouddorp

Na de eerste editie in 2016 kunnen we niet meer van dit festival wegblijven. En zeg nou zelf; wat is er beter dan met de ondergaande zon en een zomerse cocktail te genieten van live muziek op het strand?

Noord-Brabant, Best Kept Secret: 31 mei t/m 2 juni in Hilvarenbeek

Van indierock tot hiphop en van electronica tot garage: dit is de Best Kept Secret. Dit is hét festival waar grote artiesten gevierd en jonge talenten ontdekt worden. Een absolute must dus voor de festivalganger die op zoek is naar een nieuwe sound.

Limburg, Pinkpop: 8 t/m 10 juni in Landgraaf

Dit jaar viert Pinkpop haar 50e verjaardag en daar wil je bij zijn. Met een line-up van o.a. Fleetwood Mac, Lenny Kravitz en Jamiroquai belooft het één groot feest te worden.

Op reis 2019 Vakantie in eigen land

Ontdek nog meer inspiratie voor de beste vakantie in eigen land

Lees meer

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Gratis levering & retour
naar Duitsland

Shop nu