Advies Gehydrateerd blijven tijdens de zomer

Geschreven door

Karen, Content creator beauty

Het is geen geheim dat de zon en droge lucht funest is voor je huid. Maar hoe je dan wél met een stralende, gehydrateerde huid de zomer doorkomt is voor velen nog een raadsel. Luister en huiver.

Bescherming

Zonnebrand smeren op grijze dagen? Het klinkt misschien gek, maar ook in het dan moet je je huid beschermen tegen zichtbaar licht en luchtvervuiling. En dan het liefst met een dagcrème met SPF die je beschermt en veel anti-oxidanten bevat. Zo voorkom je een doffe huid, ben je beschermd tegen uv-stralingen en vrije radicalen schade. Tip: Prisma Protect SPF30 van Dermalogica bevat onder andere geavanceerde Moisture Magnets die zorgen voor langdurige hydratatie van de huid én beschermt tegen luchtvervuiling

Verademing

Door temperatuurverschillen, vervuilde lucht en uv-stralingen heeft je huid het zwaar te verduren tijdens de zomer. De huid wordt verstikt en kan niet meer goed ademen. Niet getreurd, want gelukkig hebben merken als CHANEL en Kiehl’s hier de perfecte producten voor. Smeer bijvoorbeeld een hydraterend nachtmasker op en help je huid beter te kunnen ademen.

Verfrissing

Een emmer water over je gezicht heen gooien is misschien wat overdreven, maar een facemist daarentegen… Dankzij merken als La Mer, Caudalie en Clarins kun je tijdens de zomer je gezicht verfrissen met een verkoelend én lekker ruikend goedje. En het fijne is, dit kun je gewoon over andere verzorging of make-up sprayen.

Verlichting

Het maken van een reis staat garant voor een dutje hier en daar. Voorkom wallen en donkere kringen bij aankomst op het vliegveld door een oogcrème in je handbagage te doen. Bijvoorbeeld de Global Anti-Aging Cell Power Eye Gelée van Estée Lauder. "Prepare for landing" en breng deze oogcrème nog snel even aan.

Nog meer inspiratie

Ontdek de laatste cosmeticatrends en laat je door ons inspireren