Advies Zweetproof zomercosmetica

Geschreven door

Karen, Content creator beauty

Wist je dat de plant salie je helpt zweten tegen te gaan? Ideaal dus om dit in je zomerse hapjes en drankjes te verwerken. Maar als dat niet werkt, zijn er ook nog wat andere beauty trucs om jezelf zweetproof te houden. Van een waterproof make-up tot hydraterende huidverzorging.

Waterproof make-up

Uitgelopen make-up is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten wanneer je met 30+ graden een cocktail drinkt aan de boulevard. Een all natural look is natuurlijk één oplossing, maar een ander is waterproof make-up. Zo shop je van TOM FORD en M·A·C waterproof foundations en bieden Lancôme, Bobbi Brown en DIOR waterproof mascara, eyeliner en wenkbrauw make-up.

Anti-pluis haarverzorging

Niet alleen voor je huid kan zweet voor wat ongemakken zorgen, ook je haar kan er onder lijden. Je perfecte beach coupe wil je natuurlijk pluisvrij houden, maar hoe doe je dat dan wanneer het kwik blijft stijgen? Pluizig haar kan voorkomen worden met de juiste shampoos, conditioners, serums en oliën. Morrocanoil, Balmain Paris Hair Couture en Kiehl’s helpen je een eind op weg.

Hydraterende huidverzorging

Het verminderen van zweten begint bij goede voeding, maar ook je soort huidverzorging speelt een rol. Maak tijdens de zomer altijd extra goed je huid schoon, want hoe minder bacteriën, hoe minder je zweet. Vermijd bovendien dikke en vettige crèmes, maar kies voor gezichtsverzorging op gelbasis van merken als DIOR, Clinique en Kiehl’s.

Verkoelende face mist

Zijn je huidverzorging en make-up check, maar krijg je een instant hitte aanval? Vergeet wapperen met een blaadje, een face mist is hét antwoord. Zo geef je jezelf een verkoelende waterspritz, zónder dat je make-up weer uitloop. Geloof ons, de face mist is je beste vriend in tropische temperaturen. Ontdek de face mists van merken zoals DIOR, M·A·C en Caudalie.

Nog meer inspiratie

Ontdek de laatste cosmeticatrends en laat je door ons inspireren