Accessoires

Kurt Geiger London lanceert deze zomer de Floral Couture collectie

Het accessoiremerk Kurt Geiger London brengt in samenwerking met de Britse botanische kunstenares Tattie Isles de Floral Couture collectie uit. We gaan in gesprek met Tattie en de creatief directeur van Kurt Geiger London om alles te weten te komen over de lancering. Mocht de release van de wereldwijde serie Bridgerton je niet al doen verlangen naar de charme van Groot-Brittannië, zal deze collectie dat doen.

Gecreëerd door
Anouk BruelRedacteur Mode

Tattie, wat betekent kunst voor jou als botanisch kunstenares?

"Kunst is voor mij verweven in elk moment van het leven. Ik versier graag alles wat ik kan, van mijn schetsboeken en sieraden tot de plafonds in mijn huis. Mijn werk is een soort levend kunstwerk. Het gaat alleen niet zo lang mee als de meeste andere kunstvormen die generaties lang worden doorgegeven. Daarom vond ik het geweldig om een originele tekening te mogen maken voor deze collectie."

Rebecca, hoe ben jij bij Tattie terechtgekomen voor de Floral Couture collectie van Kurt Geiger London?

"Een paar jaar eerder had ik al van Tattie gehoord en uiteindelijk het geluk haar te ontmoeten. Vanaf het begin klikte het tussen ons. Ik was onder de indruk van haar stijl, zowel in haar professionele als persoonlijke leven. Ik had het gevoel dat bloemen dit jaar belangrijk zouden zijn en wilde een print die echt onderscheidend was. Toen ik ontdekte dat Tattie niet alleen prachtige ruimtes kon creëren, maar ook kon tekenen en schilderen, vroeg ik haar een print te maken die meer als een kunstwerk aanvoelde."

Tattie, wat was de inspiratie achter deze specifieke bloemen in het ontwerp?

"We wilden Groot-Brittannië vieren, de thuisbasis van Kurt Geiger London. Daarom keken we naar de bloemenvelden in juni, de maand van de lancering, die dan vol staan met vingerhoedskruid, viooltjes en de eerste bloei van hortensia's en rozen. Het vingerhoedskruid dat in de print is verwerkt, symboliseert het begin van de zomer in Groot-Brittannië. Op dit moment staan de bloembedden er vol mee."

En wat wil je met jouw ontwerp uitstralen?

"Ik vond het belangrijk dat het vreugdevol voelt, zodat iedereen ervan kan genieten. Het is veelzijdig en past niet in een hokje. Zelfs als je een ingetogen kledingstijl hebt, zoals ik, maakt een accessoire uit deze collectie het meteen af. Het bijzondere aan het patroon is dat er geen begin of einde aan zit; het verandert door de collectie heen. Geen enkel stuk heeft hetzelfde deel van het schilderij erop. Dat vind ik prachtig."

Kurt Geiger London x Tattie Isles

 • Kurt Geiger

  Orion sandaal met print

  150,-
 • Kurt Geiger

  Floral Couture ketting verguld

  275,-
 • Kurt Geiger

  Sjaal van zijde 52 x 52 cm

  45,-
 • Nieuw merk

  Kurt Geiger

  Floral Couture theepot in geschenkverpakking

  65,-
4 van 8 artikelen gezien

Rebecca, met welke behoeften heb je rekening gehouden in jouw rol als creatief directeur van Kurt Geiger London?

"Ik heb het idee dat we naar authenticiteit streven. De wereld is vol met producten die niet echt nodig zijn, dus we zoeken naar unieke items die een verhaal vertellen. Die niet voelen alsof ze zijn geproduceerd op een computer en gemaakt in een fabriek. Dat is ook wat we met deze collectie willen benadrukken. En dat doen we natuurlijk in beperkte oplage."

Wat maakt deze collectie uniek ten opzichte van eerdere Kurt Geiger London collecties?

"We hebben met Kurt Geiger London nooit eerder met een bloemenprint gewerkt. Daarnaast hebben we aan deze collectie, naast onze iconische stukken zoals schoenen en handtassen, een aantal exclusieve items toegevoegd die de essentie van de Britse zomer weerspiegelen. Zoals kleine hondenjassen, regenlaarzen (door ons ook wel wellies genoemd), picknickkleedjes, theepotten en gieters. Elk van deze items voelt als een symbool van de Engelse zomer."

Rebecca, waar hoop je dat de ontwerpen gedragen worden als creatief directeur van Kurt Geiger London?

"Op allerlei verschillende momenten. De collectie moest zowel geschikt zijn voor alledaags gebruik als speciale gelegenheden. Zo hebben we bijvoorbeeld de gardening bag uitgebracht. Niet specifiek voor tuinieren, maar groot genoeg om alles in op te bergen: van tuingerei tot werk- en babyspullen. Daarnaast wilde ik espadrilles met een sleehak uitbrengen die zowel stijlvol als praktisch zijn voor gras en gazon. Net als sandalen die zowel casual gedragen kunnen worden als een bijzondere touch toevoegen aan een formele cocktailjurk."

En op welke gelegenheden hoop jij je design terug te zien, Tattie?

"Ik hoop dat de tassen worden gedragen naar een bruiloft van een beste vriendin, maar ook naar dagelijkse stops zoals de supermarkt. Gewoon om je goed te voelen tijdens je normale bezigheden. Ze zijn zo veelzijdig, geschikt voor alle aspecten van het leven."

Ontdek de Floral Couture collectie van 26 juni t/m 25 augustus in de Kurt Geiger London pop-ups in al onze winkels, of bekijk het aanbod online.

Kurt Geiger London x Tattie Isles

 • Kurt Geiger

  Shopper met bloemenprint

  185,-
 • Nieuwe collectie

  Kurt Geiger

  Southbank sneaker van suède met leren details

  185,-
 • Kurt Geiger

  Meena Eagle slipper met print

  99,-
 • Kurt Geiger

  Southbank handtas met bloemenprint en afneembare schouderriem

  175,-
4 van 12 artikelen gezien

Lees meer