Verschil tussen verlovingsring en trouwring
Mode
01
APR '20

Verschil tussen verlovingsring en trouwring

Een verlovingsring en een trouwring zijn niet zomaar sieraden. Ze staan symbool voor de eeuwige verbintenis en liefde tussen twee personen. Lees hier alles wat je moet weten over dé ringen die een nieuw hoofdstuk zullen inluiden.

Wat is een verlovingsring?

Een verlovingsring symboliseert de eeuwige liefde en is hét pronkstuk van de verloving. Vaak staat een mooie sprankelende diamant of andere edelsteen centraal. Met deze ring kijk je iedere dag terug naar het onvergetelijke moment van het huwelijksaanzoek.

Wellicht ben je helemaal overtuigd van de smaak van je partner, of kies je er voor om toch samen een verlovingsring uit te zoeken. Kies voor een ring die echt bij jou past en match je verlovingsring bij je andere sieraden zodat je eindeloos kunt combineren. Wanneer je van plan bent om je trouwring en verlovingsring samen te dragen is het aan te raden om voor een hoger gezet steentje te gaan, zodat de ringen op elkaar aan kunnen sluiten.

Diamonds are a girl's best friend

4 van 12 artikelen gezien


Trends

Laat je inspireren door verschillende materialen en designs bij zowel de verlovingsring als de trouwring. Van een subtiele diamant en een alliance ring, tot een statement ring waar je je ogen niet van af kunt houden: je vindt ze onder andere van mooie merken als Diamond Point, Vanrycke en Wouters & Hendrix.

How to wear

Jullie hebben elkaar het ja-woord gegeven, en nu? Traditioneel gezien draag je de verlovingsring aan de linkerhand. Zodra de trouwringen worden uitgewisseld, schuift de verlovingsring naar de rechterhand en wordt de trouwring gedragen aan de linkerhand. Uiteraard aan de ringvinger.

Ook kun je ervoor kiezen je verlovingsring en trouwring te combineren, dat tevens vele voordelen biedt. Samen symboliseren ze niet alleen twee heel belangrijke momenten in je leven, het huwelijksaanzoek en je trouwdag, maar op deze manier houd je aan je andere hand ruimte over voor nóg een prachtige ring.

I do, I do

4 van 12 artikelen gezien


Goed om te weten

  • Begin op tijd met oriënteren. Het vinden van droomringen kan wat tijd kosten.
  • Geen fan van diamanten? Ga dan voor edelstenen.
  • Naast een ronde slijpvorm van de steen, kun je ook kiezen voor onder andere een oval, princess of cushion vorm
  • Hoe mooier de diamant is geslepen, hoe mooier hij schijnt
  • Er hoort geen naad te zitten in de trouwring, daarom moet deze altijd gegoten worden

Lees meer