Trend Kobaltblauw

Emma, Content Editor

Maak dit seizoen een statement met knallend kobaltblauw. De sprekende tint werd al vele malen gespot, velen zijn in de ban van blauw.

Accenten en statements

Dat een sprekende kleur ook goed samengaat met andere kleuren, bewezen onder andere Marni, MGSM en Costume Nacional op de catwalk. Veelal werd de kleur met donkere blauwtinten gecombineerd of juist met contrasterend oranje. Een volledige look teveel van het goede? Kobaltblauwe details en accessoires werden gespot op de catwalk bij Elie Saab, Christian Dior, Kenzo, Chanel en Haider Ackermann.

Goud en zongebruind

Enkele tips om je outfit nóg sprekender te maken: kobaltblauw steekt goed af bij een zongebruinde huid en goudkleurige accessoires. Heb je een lichte huidskleur? Ga dan niet voor een volledig kobaltblauwe outfit, maar voor een top in deze tint. De top combineer je vervolgens met een pastelkleurige skinny jeans of voile rok. Style deze look af met zilverkleurige sieraden en een fleurig accent, zoals een sjaal of tas met print.

Make-up

Ook qua make-up is deze trendkleur vertegenwoordigd. Eerder dit jaar lanceerde YSL mascara’s in knalkleuren waaronder kobaltblauw. Durf jij het aan?