What to wear Naar een huwelijk

Karen, Content Editor

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een bruiloft kan dat enige kledingstress opleveren. Gelukkig zijn er een aantal dresscodes die je houvast geven. Van Black Tie tot Cocktail, Tenue de Ville en zelfs Bohemian: met deze stijlen ben je de best geklede gast op elke trouwerij.

Cocktail

Op en top feest: dat is waar Cocktail voor staat. Kies hierbij voor een wat korter A-lijn model die net boven de knie valt. Niet alleen zorgt dit voor een ultra-vrouwelijke look, maar ook voor een flatterend silhouet. Uiteraard is een hoge hak essentieel onder je cocktailjurkje. Daarnaast maak je je look helemaal af met een sophisticated clutch.

Tenue de Ville

De dresscode Tenue de Ville is iets gekleder dan cocktail. Is dit de dresscode voor de bruiloft waar je heen gaat, zorg er dan voor dat je jurk of rok over de knie valt. Ook doen lichte pastelkleuren het bij de Tenue de Ville altijd goed. Wil je deze look toch wat extra pit geven? Wees creatief met je accessoires en kies voor een paar metallic gekleurde pumps en crossbody tasje.

Black Tie

Bij de dresscode Black Tie mag je uitpakken met een flinke dosis glamour. Bijvoorbeeld door jezelf te hullen in een lange avondjurk die is bezaaid met glinsterende pailletten. Behalve een elegante armband heeft de Black Tie-look weinig opsmuk nodig. Wil je echt opvallen? Geef dan je lippen een klassieke rode kleur.

Casual/Bohemian

Ben je te gast op een bruiloft die een iets meer casual sfeer heeft, dan is de Bohemian dresscode perfect. Denk hierbij aan een zwierige jurk die toch even je taille benadrukt en extra vrouwelijk wordt door een semi-transparante stof. Uiteraard gaan franjes hand in hand met deze dresscode en ook qua schoeisel mag je opvallen door te kiezen voor een uniek paars.