Inspiratie Alles voor een
vrolijk Pasen

Geschreven door

Karen, Content editor

Versierde eieren, uitbundig gedekte tafels, heerlijke lekkernijen en heel veel pastelkleurtjes: dat is Pasen. Heb jij al alles in huis om dit lenteachtige feest zowel tijdens ontbijt als brunch en diner tot leven te brengen?

Paasontbijt in bed

Het is zondag 1 april en je ligt nog lekker in je bed. Terwijl de geuren van warme broodjes in de oven je tegemoet komen, vraag jij jezelf af of je de tafel nog moet dekken. Verrassing: jouw paasontbijt komt dit jaar gewoon op bed. Van zachtroze beddengoed tot een vaas met een verse bos bloemen en een dienblad met serviesgoed: vanuit bed geniet je gegarandeerd op zijn paasbest.

Een uitgebreide paasbrunch

Een perfecte paasbrunch begint bij een geheel in stijl gedekte tafel. Zachte kleuren en transparante materialen vormen hét decor van dit typische lentefeest. Merken als FEST Amsterdam, Serax en Royal Dolton bieden mooie serviezen en andere tafelaccessoires passend bij dit thema. Oh, en die heerlijke lekkernijen voor op tafel koop je uiteraard bij onze eigen Meesterbanketbakkerij.

Pasen in de avond

Ook degene die een paasdiner verkiezen boven een ontbijt of brunch kunnen hun tafel uiteraard wat specialer dekken dan normaal. Ga voor klassiek wit serviesgoed van bijvoorbeeld Maxwell & Williams en gebruik donkergekleurde tafelaccessoires van merken als FEST Amsterdam, Nicolas Vahé en Nuance Interior voor een warme touch. Smaakmakers als peper, zout en olijfolie én een flesje wijn mogen ook niet ontbreken.

Bestel je paastaart

Ruil je de croissantjes, chocoladebroodjes en stol liever in voor een luxe taart? Dat kan. De Bijenkorf biedt een heuse taartenservice aan, inclusief een speciale paastaart die je exclusief in de winkels shopt. Reserveer online jouw favoriete smaak en haal hem de eerstvolgende dag op bij de Meesterbanketbakker in de Bijenkorf van jouw keuze.

Sprankelende paasborrel

Bij een feestelijke paasbrunch met familie en vrienden mag best een glaasje bubbels geschonken worden. Ontdek in ons assortiment een selectie heerlijke champagnes die geschikt zijn voor verschillende smaken. Vergeet ze niet in een net zo feestelijk glas te serveren als bijvoorbeeld die van Libbey en Cristal d’Arques.

De favoriete paasitems van Interior Junkie

Pasen is het nieuwe Kerst, aldus Elisah Jacobs van Interior Junkie. Ontdek in deze video met welke favoriete woonitems van de Bijenkorf zij haar eettafel er op zijn paasbest uit laat zien.

Ontdek meer Pasen

Ben je op zoek naar nog meer woonitems die perfect zijn voor Pasen? Ontdek hier onze selectie en begin geheel in stijl aan deze lenteachtige feestdagen. Bekijk de selectie