Afval scheiden: tips & tricks
Lifestyle
25
JAN '21

Afval scheiden: tips & tricks

Wist je dat wij Nederlanders per persoon jaarlijks 500 kilo aan afval produceren? Slechts de helft hiervan wordt gescheiden ingeleverd en daar kunnen - en moeten - we verandering in brengen. Hier lees je hoe je thuis makkelijk afval kunt scheiden.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Waarom afval scheiden?

Steeds meer huishoudens beginnen met het scheiden van afval om milieuvervuiling tegen te gaan. Wanneer je afval scheidt, kunnen de recyclebare materialen opnieuw gebruikt worden. Hierdoor worden er grondstoffen bespaard.

Zo worden er minder bomen gekapt voor papier, is er minder aardolie nodig voor het produceren van plastic en zijn er minder metalen nodig voor het maken van apparaten en blik. Daarnaast zorgt afvalscheiding voor minder verbranding van restafval, wat een positieve invloed heeft op het broeikaseffect.

Afval scheiders

Investeer in een afvalscheider

Meerdere prullenbakken in huis is niet echt praktisch. Daarom vind je bij de Bijenkorf afvalscheiders om het leven een stukje makkelijker te maken. Afvalscheiders beschikken over meerdere compartimenten, zodat je snel en makkelijk plastic, gft en restafval van elkaar kunt scheiden.

Dit kan onder andere met een Simplehuman prullenbak die over twee compartimenten naast elkaar beschikt. Wil je liever een smalle, hoge prullenbak in huis? De prullenbakken van Joseph Joseph kunnen op elkaar gestapeld worden, zodat je iedere bak kunt gebruiken voor iets anders.

Simplehuman & Joseph Joseph

4 van 12 artikelen gezien


Afval scheiden met een stijlvolle duo-prullenbak

Brabantia en Wesco bewijzen dat een duo-prullenbak niet lelijk hoeft te zijn. De Brabantia prullenbakken en Wesco prullenbakken zijn uitermate geschikt voor het scheiden van afval en zijn met hun retro design tegelijkertijd een stijlvolle accessoire in het interieur. Kies een prullenbak die past bij jouw keuken en hij valt niet eens meer op!

Brabantia & Wesco

4 van 12 artikelen gezien


Gft-prullenbak binnen handbereik

Gooi je soms gft afval weg bij het restafval, omdat de groene bak in de tuin of in de garage staat? Dan zijn aanrecht prullenbakken ideaal. Deze gft-prullenbakken staan mooi in je interieur en zijn perfect om composteerbaar afval in te gooien.

Brabantia heeft een aantal prullenbakken in het aanbod die je zelfs aan de muur kunt bevestigen. Met het compacte ontwerp van de Brabantia Sort & Go is het mogelijk om snel je afval te scheiden op het aanrecht. Zo hoef je niet meer op en neer naar je tuin of garage te lopen en wordt afval scheiden een piece of cake.

Produceer minder afval

Het klinkt voor de hand liggend, maar afval scheiden is nog eenvoudiger wanneer je minder afval produceert. Het begint allemaal bij het doen van je boodschappen. Neem je eigen tas mee en vermijd producten die in plastic of karton verpakt zijn.

Neem onderweg een herbruikbare drinkfles en een broodtrommel mee in plaats van boterhamzakjes en wegwerpflesjes. Gooi je vaak voedsel weg? Schaf dan alleen grootverpakkingen aan als je echt van plan bent het volledig te consumeren. Daarmee ga je niet alleen vervuiling, maar ook voedselverspilling tegen.

Alle afvalemmers

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer