Alles over koffie en thee
Eten & Drinken
03
NOV '21

Alles over koffie en thee

Velen van ons beginnen de dag met een heerlijke kop koffie of thee, maar we beseffen niet altijd welke reis dat koffieboontje of theeblaadje heeft afgelegd voordat wij ervan kunnen genieten. Ontdek hier alles over koffie en thee én ons duurzamere assortiment.

Geschreven door
IngridContent Creator

Smaken verschillen

Voor sommige koffieliefhebbers gaat er niets boven de geur van vers gebrande koffiebonen, terwijl de fans van Nespresso juist zweren bij koffiecapsules. Bonen smaken over het algemeen verser, maar worden ook veel sneller oud dan de hermetisch afgesloten capsules.

Samen met Rainforest Alliance heeft Nespresso het AAA Sustainable Quality™ Programma ontwikkeld. Hierdoor worden er continu duurzame innovaties doorgevoerd in het productieproces, met als doel onze planeet te sparen en de omstandigheden van de bevolking te verbeteren.

But first, coffee

Word een echte (thuis)barista

Voor de echte (thuis)barista's onder ons, is er de Bambino espressomachine van Sage. Van een sterke espresso tot milde lungo: hij zet ze voor je in een handomdraai. Heb je meer zin in een cappuccino of latte macchiato? Met het stoompijpje schuim je gemakkelijk melk op in een kannetje, om er vervolgens de mooiste creaties mee te maken. Tip: tegenwoordig zijn er plantaardige melkalternatieven die speciaal ontwikkeld zijn voor barista's. Zo verklein je gemakkelijk én lekker je ecologische voetafdruk.

Goed materiaal is het halve werk

4 van 12 artikelen gezien


Thee is hot

Thee is er in oneindig veel verschillende vormen en smaken. De fervente theedrinker zal snel kiezen voor losse thee, deze geeft een vollere smaak dan thee uit zakjes en bespaart afval. De meest populaire smaken in Nederland zijn zwarte thee, groene thee en kruidenthee. Fun fact: kruidenthee is niet gemaakt van theebladeren en dus strikt gezien geen thee, maar een infusie.

Het drinken van thee heeft meerdere pluspunten. Zo is het goed voor de huid en de bloeddruk en helpt het tegen stress en sommige buikklachten: natuurlijke geneeskrachten die we meer mogen waarderen. Voor het perfecte theemoment is een stijlvolle waterkoker van Smeg onmisbaar. Kies vervolgens voor een duurzamer en biologisch theemerk zoals Pukka, dat is aangesloten bij 1% for the Planet.

Theeleuten

4 van 8 artikelen gezien


Van bes tot boon

Er komen gelukkig steeds meer duurzame koffiebonen op de markt. Kies bijvoorbeeld voor de duurzamere koffiebonen van Moyee, die met hun fair chain aanpak een beter salaris betalen aan de boeren en koffie branden in het land van herkomst.

Ook de koffiebonen van de Bijenkorf zelf zijn een duurzame keuze, vanwege het Rainforest Alliance keurmerk dat goede arbeidsomstandigheden en de bescherming van het regenwoud garandeert.

Vind jouw favoriet

4 van 12 artikelen gezien


Koffie en thee trends

  • Barista-kwaliteit koffie willen drinken, juist ook thuis
  • Het gebruik van plantaardige melk zoals haver, soja en amandel
  • Geliefd bij zoetekauwen: een scheutje siroop - bijvoorbeeld hazelnoot of caramel - van Monin door de koffie
  • Specialty coffee. Dit is koffie van zeer hoge kwaliteit bonen.
  • Koffie cocktails zijn terug van weg geweest. Maak ze ook eens alcoholvrij met de 0% spirits van Lyre's.
  • Thee met verse ingredienten zoals gember, munt of een schijfje sinaasappel of komkommer
  • Het zelf maken van een theemelange. Dit doe je met losse thee, bloemen, planten, kruiden of specerijen.
  • Dalgona koffie. Vooral een Instagram-hit waar je geen 'echte' koffie voor nodig hebt, maar zeker leuk om eens uit te proberen.

Alles om koffie en thee te maken

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer